BIZIT plus

OnePlus objavio svoju verziju Magic Eraser-a

OnePlus je najnovija kompanija koja je uskočila u AI voz. Proizvođač telefona uvodi novi alat za uređivanje fotografija pod nazivom AI Eraser, koji omogućava korisnicima da uklone strane objekte sa svojih fotografija. Nova funkcija će biti dostupna na nizu OnePlus pametnih telefona, uključujući OnePlus 12 i 12R, OnePlus 11 i OnePlus Open.

OnePlus 11 Concept će imati svetleću pozadinu sa plavim LED svetlom

Prva funkcija zasnovana na generativnoj AI tehnologiji

Da bi koristila OnePlus AI Eraser, osoba prvo mora da istakne delove slike koje treba ukloniti. To mogu biti slučajni ljudi ili prljava kanta za otpatke, ali mogu biti i „nesavršenosti“ na fotografiji. Zatim, AI analizira tu oblast i kreira pozadinu za koju OnePlus tvrdi da će se uklopiti u postojeću sliku. Ako zvuči poznato, funkcioniše u osnovi isto kao Adobe-ov Generative Fill i Google-ov alat Magic Eraser.

Međutim, ovo je novi poduhvat za OnePlus, koji koristi svoj sopstveni LLM za napajanje AI Eraser-a. „Kao prva funkcija OnePlus-a zasnovana na generativnoj AI tehnologiji, AI Eraser predstavlja prvi korak u našoj viziji da oslobodimo kreativnost korisnika kroz AI i revolucionišemo budućnost uređivanja fotografija, omogućavajući korisnicima da kreiraju izuzetne fotografije sa samo nekoliko dodira“, izjavio je direktor kompanije OnePlus. Takođe, najavljeno je još AI alata koji će izaći tokom ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *