Android 15 olakšava igrama da prevaziđu podrazumevani broj frejmova u sekundi

Igranje je oduvek bilo popularna upotreba za Android premijum telefone, i postoji mnogo sjajnih igara na Androidu u kojima možete uživati.

PCPress.rs Image

Ovo podešavanje je namenjeno developerima igara kako bi bolje testirali i razvijali svoje igre

Ali bez obzira koliko je moćan vaš telefon, Android će dodeliti maksimalno ograničenje od 60Hz za vašu igru kao podrazumevano, ostavljajući vaš moćni i preopterećeni Android gejming telefon relativno neiskorišćenim sve dok ne manipulišete postavkama u igri. Ako vam je dosta ručnog podešavanja svih igara na njihove maksimalne postavke, najnovija verzija Androida 15 čini lakšim da igre rade punim kapacitetom odmah po otpakivanju.

Kako je primetio Mishaal Rahman, Android 15 Developer Preview 2 uključuje novo podešavanje koje onemogućava podrazumevani maksimalni broj frejmova u sekundi od 60Hz za igre.

Ovo novo podešavanje prisutno je u Developer Options, tako da nije namenjeno većini korisnika. Programeri mogu koristiti ovo podešavanje da otključaju podrazumevani broj frejmova u sekundi koji se odnosi na igre, omogućavajući svojoj igri da radi iznad 60Hz ako to ostatak hardvera telefona dozvoljava. Pretpostavljamo da ovo može biti korisno ako vi, kao programer igara, želite da istražite maksimum koji u testiranju igra može da izvuče iz određenog telefona bez nailaženja na arbitrarna sistematska ograničenja.

Pročitajte i:  HONOR predstavio Android 15 Beta program za programere na HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2

Ovo podešavanje je namenjeno da pomogne razvojnim programerima igara da bolje razvijaju i testiraju svoje igre na Androidu. Ovo podešavanje ne znači da će vaše igre sada magično raditi bolje. Ovo podešavanje utiče samo na podrazumevani maksimalni broj frejmova u sekundi, a ne na mogući maksimalni broj sličica u sekundi. Ako vaš telefon već ima problema sa reprodukcijom zahtevnih igara pri 60fps, isključivanje podrazumevanog podešavanja neće ništa učiniti da poboljša vašu situaciju.

Sledeći put kada pokrenete grafički zahtevnu igru na svom Androidu, ovo novo podešavanje bi vam moglo omogućiti da pokrenete igru sa sličicom većom od 60Hz odmah po otpakivanju bez omogućavanja bilo kakvih posebnih visokih grafičkih postavki na igri kako biste otključali veći broj fps. Samo imajte na umu da će mnogo više promenljivih uticati na to koliko sličica dobijate iz svoje igre.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *