Opcija za lakše brisanje aplikacija na svim uređajima

Jedna od omiljenih opcija u Google Play prodavnici je mogućnost da se jedna aplikacija instalira na svim uređajima koje korisnik izabere. Sada je tu i dodatak koji još više olakšava život.

PCPress.rs Image

Ako je više uređaja povezano na isti Google nalog Play Store taster za instalaciju omogućava da se izabere bilo koji od njih kada se preuzima neka aplikacija – telefon, TV, sat, tablet, laptop, čak automobil. Svako bi očekivao da isto može da se uradi i kada se aplikacija briše, ali to sve do sada nije bilo moguće.

Nova opcija za Play Store omogućava brisanje na svim izabranim uređajima koji su povezani na Google nalog. Još uvek nije aktivna, a kada bude korisnicima će omogućiti da u jednom dahu, na primer preko telefona, uklone neku aplikaciju sa svih povezanih uređaja – svako će iz Google Play prodavnice moći da deinstalira ono što mu više nije potrebno, a preko liste uređaja na kojima se apliakcija nalazi.

PCPress.rs Image

Opcija za instaliranje aplikacije na sve povezane uređaje se pojavila još 2011. godine, a bilo je potrebno 12 godina da stigne i ona koje aplikacije briše odjednom. Mnogo lakše.

Pročitajte i:  Google je upravo zauvek promenio svoj kurs

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,