BIZIT plus

OpenAI objavio da je zbog greške procureo deo ličnih podataka korisnika

OpenAI je u utorak bio primoran da isključi svoj veoma popularni ChatGPT bot van mreže radi hitnog održavanja nakon što je korisnik mogao da iskoristi grešku u sistemu da bi prizvao naslove iz istorije ćaskanja drugih korisnika.

OpenAI objavio da je zbog greške procureo deo ličnih podataka korisnika

Otkriveni podaci ChatGPT Plus pretplatnika

Korisnici su objavili snimke ekrana na Reddit-u na kojima su njihove bočne trake ChatGPT-a sadržale prethodne istorije ćaskanja drugih korisnika. Bio je vidljiv samo naslov razgovora, a ne i sam tekst. OpenAI je, kao odgovor, stavio bota van mreže skoro 10 sati da bi istražio. Rezultati te istrage otkrili su dublji bezbednosni problem, a to je da je greška u istoriji ćaskanja možda potencijalno otkrila lične podatke od 1,2% ChatGPT Plus pretplatnika.

Kompanija je preduzela dodatne korake da spreči da se ovo ponovi u budućnosti, uključujući dodavanje suvišnih provera pozivima biblioteke, programski je pregledala svoje evidencije kako bi se uverila da su sve poruke dostupne samo tačnom korisniku. Kompanija kaže da je takođe stigla da upozori pogođene korisnike na problem.

Pročitajte i:  Sam Altman se vratio u upravni odbor OpenAI-a

Ova vest prati skupu javnu grešku koju je počinio Bard AI u februaru kada je netačno uverio Twitter da je JWST prvi teleskop koji je snimio egzoplanetu, kao i otkrića da je CNET potajno koristio generativnu veštačku inteligenciju za pisanje objava finansijskih izveštaja. Ostaje da se vidi da li će OpenAI trpeti iste tržišne posledice kao i njegovi konkurenti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: