BIZIT plus

Opera AI pretraživač je sada dostupan i za iOS korisnike

Opera je objavila da je njen Aria AI asistent stigao na iOS. Ova funkcija je pokrenuta na desktopu u junu i proizilazi iz partnerstva sa OpenAI kompanijom. Opera navodi da je Aria, sada dostupna na svim desktop i mobilnim platformama kao i da broji preko milion korisnika na desktopu i Android-u.

PCPress.rs Image

Ažurirana aplikacija sa Ariom je dostupna u 180 zemalja

Poput Microsoft-ovog Bing Copilot-a i Google-ovog Search Generative Experience-a, Aria može da odgovori na pitanja i reaguje na kontekst oko aktivnih veb stranica. Pomoćnik koristi GPT API i Operinu Composer arhitekturu za veb rezultate u realnom vremenu. „Kao stručnjak za veb navigaciju i funkcije pretraživača, Aria olakšava AI saradnju u zadacima kao što su pronalaženje informacija, generisanje teksta ili koda kao i na pitanja o proizvodima“, napisala je Kseniia Sycheva iz Opere.

Upotreba AI bota zahtevaće Opera nalog. Međutim, nećete biti automatski prijavljeni. „Imate autonomiju da se odlučite na osnovu vaših afiniteta za angažovanje AI usluga“, navodi kompanija. “Kada se aktivira, Aria nudi inteligentne uvide, inovativne ideje i odgovarajuće glasovne komande.” Prema izveštajima, Aria je dostupna klikom na opciju “more” (krajnji desni tab na dnu) u Operinoj iOS aplikaciji.

Pročitajte i:  AI i Gmail: Lakše pisanje i pretraživanje mejlova

Pored chatbota, Opera za iOS uključuje ugrađeni blokator oglasa. Takođe, podržava i Apple Intelligent Tracking Prevention, koji ograničava praćenje na više lokacija. Pregledač takođe ima ugrađenu VPN uslugu koju možete koristiti besplatno. Ažurirana aplikacija sa Ariom je dostupna u 180 zemalja, uključujući SAD i Evropsku uniju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,