BIZIT plus

Bing pretraga stiže u ChatGPT kao nova funkcija

Bing kao „podrazumevano iskustvo pretrage“.

PCPress.rs Image

Nove mogućnosti sa dodatnim opcijama

ChatGPT više ne mora da se oslanja na sopstvene modele ili dodatke za pružanje informacija korisnicima. Microsoft je najavio da se Bing Search integriše u ChatGPT kako bi pružio relevantnije i potencijalno novije odgovore. Bing će delovati kao „podrazumevano iskustvo pretrage“, omogućavajući ChatGPT-u da povuče odgovore sa interneta.

Microsoft i OpenAI su blisko sarađivali tokom poslednjih nekoliko meseci. Međutim, sam Bing radi na razvoju GPT-4 (sa određenim prilagođavanjem pretrage). Bing funkcioniše tako što prikazuje odgovore u detaljnom ili sažetom obliku i izvore činjenica i sugestija uz neke vrste fusnota. Njegove funkcije moći će da se integrišu u ChatGPT da bi se dobile preciznije informacije. Ranije se ChatGPT oslanjao isključivo na pojedinačne dodatke da bi pristupio nedavnim informacijama.

Druge nove nadogradnje Bing-a usmerene su na dodatke, uključujući jedinstvenu platformu za razvoj i podnošenje dodataka za ChatGPT, Bing i Microsoft 365 Copilot. Bing dodaje mnoštvo kompanija svojim opcijama dodataka za ćaskanje, kao što su Expedia, Zillow i Klarna, za ciljanu komunikaciju o temama poput putovanja i kupovine. Zajednička platforma dodataka je takođe izvorno integrisana u Microsoft Edge gde je Bing već ugrađen.

Pročitajte i:  OpenAI ne može da registruje „GPT“

Tačan vremenski okvir za svaki od ovih događaja nije sasvim definisan osim Bing-ove trenutne integracije u ChatGPT plan koji se plaća. Prema Microsoft-u, besplatni ChatGPT nalozi će moći da pristupe Bing-ovim dodacima uskoro. Takođe, nove mogućnosti sa dodatnim komponentama postaće dostupne u „narednim nedeljama“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,