Opera AI pretraživač je spreman za korisnike

Opera kaže da je njen generativni pretraživač sa veštačkom inteligencijom spreman za javnu upotrebu. Opera One je sada van ranog pristupa. Opera AI je dostupan na Windows-u, Mac-u i Linux-u.

PCPress.rs Image

Aria se povezuje sa GPT-jem

Opera ima integrisanu veštačku inteligenciju pod nazivom Aria kojoj možete pristupiti sa bočne trake. Možete koristiti prečicu na tastaturi da biste takođe počeli da koristite Ariu. AI je takođe dostupan u Opera-inom Android pretraživaču.

AI proizilazi iz Opera-inog partnerstva sa OpenAI-jem, kreatorom ChatGPT-a. Aria se povezuje sa GPT-jem da bi odgovorila na upite korisnika. AI uključuje informacije uživo sa weba i može da generiše tekst ili kod i odgovori na pitanja podrške u vezi sa Opera proizvodima. Opera kaže da korisnici ne moraju da se bave AI funkcijama pretraživača ako to ne žele.

Pored toga, Opera One ima svež izgled zasnovan na principima modularnog dizajna. Opera kaže da će ovo pomoći pretraživaču da se prilagodi potrebama korisnika tako što će prikazati ključne funkcije. Opera One koristi kontekst za grupisanje povezanih kartica, kao što su hoteli i rute koje možda tražite za plan putovanja ili svi Google dokumenti koje imate otvorene za radni projekat.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: