PC Press Studio

Opera browser sada dozvoljava emoji web adrese

Kompanija za web browsere Opera, saopštila je da će omogućiti web adresama zasnovanim samo na emodžijima „da donesu novi nivo kreativnosti na internet“.

PCPress.rs Image

Kompanija pod imenom Yat će vam prodati niz emodžija kao URL

Integracija je deo partnerstva sa Yat-om, kompanijom koja prodaje URL-ove sa nizovima emodžija u njima. Prošlo je skoro 30 godina otkako je svetska mreža predstavljena javnosti, a nije bilo mnogo inovacija u prostoru web linkova: ljudi još uvek uključuju .com u svoje URL adrese, rečeno je u saopštenju za javnost. Yat stranice su jedinstveni domeni koji se generišu kada neko kupi niz emodžija (koji se sam naziva Yat). Vlasnik Yat-a može da kreira NFT svog niza emodžija, a kompanija planira da na kraju dozvoli korisnicima da povežu svoje Yats sa elektronskim plaćanjem. Prema kompaniji, muzičari su među prvima koji su usvojili Yats; na primer, Yat stranica pevačice Kesha je emojis Rainbow Rocket Alien, praćen y.at, koji preusmerava na njen web sajt Kesha’s World.

Pročitajte i:  Opera GX sada ima "panic dugme" 

Yat emoji domeni omogućavaju korisnicima da personalizuju svoj internet identitet, potencijalno dajući kreatorima, umetnicima i drugima veću vidljivost na mreži. Kompanija je predstavila Yat stranice 1. februara. Sa integracijom Opere, korisnici neće morati da ukucavaju y.at deo web adrese Yat stranice kao što to rade u drugim browserima — da biste došli do Keshine Yat stranice u Operi, samo biste ukucali Rainbow Rocket Alien emojis.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: