BIZIT plus

Opera GX sada ima “panic dugme” 

Opera GX sada uključuje dugme koje možete pritisnuti kada vaša neugodna sesija pregledanja rizikuje da bude otkrivena.

PCPress.rs Image

Opera GX omogućava da pritiskate F12 dugme kako biste odbili znatiželjne poglede i neočekivane upade

Namenski je dizajnirano da brzo isključi reprodukciju sa svih tabova i prebaci se na novi prozor sa bezbednim sadržajem tokom neočekivanog upada ili kada vas šef uhvati kako previše gledate Twitch umesto Excela.

Novi panic mode može se aktivirati pritiskom na F12 dugme na tastaturi, tako da će svi ljubitelji tastatura sa 60% tastera morati dodeliti funkciju tasteru koji niko (osim programera) trenutno ne koristi. Opera vam omogućava da odaberete veb sajt koji će biti vaš siguran tab, sa unapred instaliranim opcijama za YouTube, Twitch i Wikipedia. Možete ponovo pritisnuti F12 kada se situacija smiri kako biste vratili vaše tabove.

Da biste omogućili panik dugme, trebaće vam da uključite opciju “early bird” u podešavanjima Opera GX browsera. To je deo najnovijeg ažuriranja nivoa pet za Opera GX, koje takođe uključuje mogućnost gostujućih tabova i poboljšanja pri prijavljivanju na Twitch.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Opera je prvi put lansirala svoj GX “gejmerski browser” 2019. godine, verziju Opere prilagođenu gejmerima. Možete postaviti ograničenja za upotrebu CPU-a i GPU-a, a takođe ima korisnu bočnu traku preko koje možete brzo pristupiti Twitch-u, Instagramu, WhatsApp-u i drugim veb uslugama.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,