BIZIT plus

Opera AI asistent sumira veb stranice 

Opera AI proizvod u pregledaču, nazvan Aria, sada može da rezimira veb stranice zasnovane na tekstu na Androidu. Alat za sumiranje veb stranica sa veštačkom inteligencijom brzo sažima članke vesti, postove na blogu ili istraživačke radove u kratak rezime koji obično stane na jedan ekran. 

 Nova funkcija, najavljena u ponedeljak 6. maja, može pomoći korisnicima da brzo razumeju temu i odrede važne detalje. Da biste ga koristili, posetite bilo koju veb stranicu zasnovanu na tekstu, a zatim dodirnite tri tačke u gornjem desnom uglu Opera Android pretraživača i izaberite opciju „Summarize“ pored ikone Aria. Zatim će se pojaviti ćaskanje sa Arijom sa traženim rezimeom. 

 Da biste pristupili ovoj funkciji, ažurirajte na najnoviju verziju Opera za Android i prijavite se na Opera nalog ili se prijavite za novi. 

 Aria je lansirana prošle godine i funkcioniše kao i svaki drugi pratilac za AI pretragu. Pomoćnik ima interfejs sličan chatbotu koji odgovara na pitanja kao alternativu traženju odgovora na vebu. 

 Opera je razvijala Ariju od njenog lansiranja i proširuje svoju funkcionalnost kroz svoj AI Feature Drops Program, koji korisnicima omogućava da dobiju rani pristup dodatnim AI funkcijama. Nedavno je Opera ažurirala Ariju sa mogućnošću generisanja slika pomoću Imagen2 od Google-a. Takođe može da čita tekstualne odgovore naglas. 

Pročitajte i:  1Password: Biometrijski ključ stiže na Android

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *