Računari i Galaksija

Operski spektakli na velikom platnu u bioskopu „Cineplexx“

Travijata 1Prikazivanjem „Travijate“ u produkciji milanske Skale 21. marta počinje operska sezona u bioskopu

Po prvi put u Srbiji, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne nefilmske sadržaje, odnosno operske i baletske predstave u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara. Na repertoaru bioskopa „Cineplexx“ u šoping molu „Delta City“ naći će se tokom marta, aprila, maja, juna i jula šest visoko kvalitetnih snimaka poznatih operskih naslova, da bi od septembra krenuli uživo prenosi iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra.

Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva „Travijata“ u izvođenju ansambla milanske Skale. U aprilu će biti prikazana „Norma“ u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i „Toska“ minhenskog Narodnog pozorišta. Opera „Ana Bolen“ izvedena u Bečkoj operi, biće na repertoaru u maju. Grandiozna predstava „Aida“ sa preko 300 izvođača ansambla milanske Skale biće prikazana u junu. Ova uvertira za predstojeću sezonu (2012/2013) uživo prenosa završava se u julu snimkom opere „Nabuko“, koja se samo jednom godišnje izvodi u antičkom pozorištu Taormina na Siciliji.

Glavne uloge u ovim operama pripadaju aktuelnim operskim divama Danijeli Desi, Angeli Georgiu i Ani Netrebko. Ovi fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija pružiće posetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj.

Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Rezervacije će biti moguće od 8. marta. Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.


Travijata 3TRAVIJATA / La Traviata , 21. mart u 19:00

Teatro Alla Scala, Milano
Kompozitor: Giuseppe Verdi
Libreto: Francesko Maria Piave, na osnovu romana „Dama sa kamelijama“ Aleksadra Dime
Dirigent: Lorin Maazel
Reditelj: Liliana Cavani
Scenograf: Dante Ferretti
Kostimograf: Gabriella Pescucci
Jezik: Italjanski

Trajanje: 133 min, 3 čina (I – 31 min, II – 64 min, III – 38 min)

Uloge: Angela Gheorghiu , TizianaTramonti, Natascha Petrinsky, Ramón Vargas, Roberto Frontali, Enrico Cossutta, Alessandro Paliaga, Piero Terranova, Luigi Roni

U ovoj ljubavnoj priči, kurtizana Violeta Valeri upoznaje novog obožavaoca Alfreda Žermona, koji joj izjavljuje ljubav. Nevolja nastaje kada Alfredov otac zahteva od Violete da se ta skandalozna veza raskine, jer može da naruši ugled porodice i veridbu njegove ćerke. Violeta teškog srca, pristaje ne želeći da naškodi Alfredu i njegovoj porodici. Uprkos neizmernoj ljubavi prema njemu, ostavlja mu poruku da ga više ne voli, kako bi ga naterala da nastavi dalje. Emotivno uništen, Alfred surovo odbacuje Violetu pred svima na prijemu kod Flore. Mesecima kasnije Violeta je smrtno bolesna od tuberkuloze. Kada konačno shvati njenu nesebičnu ljubav i žrtvu, Alfred će doći kod nje da je moli za oproštaj, ali će možda biti kasno.

www.cineplexx.rs

La Traviata – Libiamo ne’lieti calici (a.k.a. Drinking Song)
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Operski spektakli na velikom platnu u bioskopu „Cineplexx“

Comments are closed.