Data centri 2024

OPPO najavio telefon sa zadnjom kamerom koja se izvlači iz kućišta

Na svom zvaničnom Twitter kanalu, OPPO je najavio telefon koji je specifičan po tome što ima zadnju kameru koja se izvlači iz kućišta. Do sada smo viđali telefone sa pop-up prednjim kamerama, ali ovo je prvi put, još od Samsung Galaxy K5 Zoom modela da se neki proizvođač odlučio na takav korak.

oppo

Ovaj proizvođač je na objavio kratak video koji ukazuje na tu opciju. Ime telefona je još uvek nepoznato, a snimak je fokusiran upravo na zadnju kameru. Ona je nazvana jednostavno „OPPO Retractable Camera“ što ukazuje da je kompanija sama razvila tu tehnologiju.

Za razliku od pop-up kamera modula, koji „iskaču“ vertikalno, OPPO Retractable Camera se izvlači u pravcu senzora. Trenutno nema informacija da li se na taj način samo aktivira kamera, ili ona donosi i određeni stepen optičkog zuma. OPPO navodi da je ovaj sistem veoma otporan i čvrst i u video snimku to demonstrira puštanjem telefona da padne na pod, sa otvorenom kamerom, bez ikakvih posledica. Da se to desi, na primer kod fotoaparata, mehanizam bi se garantovano zaglavio ili polomio.

https://twitter.com/oppo/status/1468143243183468556?s=20

 

Kompanija za sada nije dala nikakve druge informacije o ovom telefonu. Ipak, najavljeno je da bismo nešto više detalja mogli da saznamo tokom INNO WORLD 2021 događaja koji je zakazan za 14. decembar.

Izvor: GizmoChina

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,