BIZIT 2022

Samsung Galaxy Z Flip 3 je najprodavaniji telefon u Južnoj Koreji

Samsung-ov preklopni telefon Galaxy Z Flip 3 ispunio je svoju svrhu, bar kada se radi o državi u kojoj je napravljen. Naime, prema novom istraživanju koje je sproveo Counterpoint, Z Flip 3 je postao najbolje prodavani telefon u Južnoj Koreji. Za njim, ali sa velikim zaostatkom, slede Galaxy S21 i Galaxy A32.

z flip 3

Inače, Samsung dominira na tržištu Južne Koreje, sa udelom od čak 85 procenata. Ako se pogleda prodaja tokom ove godine, lako je zaključiti odakle dolazi to povećanje – LG koji je prestao da proizvodi mobilne telefone, držao je 11 procenata tržišta, koje se „prelilo“ na stranu Samsung-a. Takođe, Samsung je preuzeo i deo tržišta Apple telefona, koji su u padu 5 procenata u odnosu na prethodni kvartal, odnosno jedan procenat u odnosu na isti period prošle godine.

PCPress.rs Image

Treća generacija Samsung preklopnih telefona je očigledno veoma popularna. Iz kompanije su u oktobru objavili da je potražnja za najnovijim uređaja prevazišla sva očekivanja, iako tada nisu date nikakve konkretne brojke. A kako ulazimo u period sezonskih rasprodaja i spuštanja cena, možemo da očekujemo da će preklopni telefoni imati još veći udeo na tržištu.

Pročitajte i:  Samsung je isporučio skoro 10 miliona sklopivih telefona 2021.godine

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,