Osa i TeamCad: Autodesk predstavio infrastrukturno modeliranje budućnosti

Topobase

Početkom ovog meseca u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, održan je skup na temu primene Autodeskovih proizvoda za infrastrukturno modeliranje u lokalnim samoupravama i javnim i komunalnim preduzećima – “Autodesk GIS dan”. Skup su zajednički organizovali OSA računarski inženjering iz Beograda – regionalni distributer proizvoda kompanije Autodesk, “Focus computers” Beograd, “TeamCAD” Beograd i TopoGIS Beograd.

Senimaru je prisustvovalo više od 60 predstavnika lokalnih samouprava i komunalnih preduzeća iz cele Srbije, pokazujući veliko interesovanje za infrastrukturno modeliranje budućnosti. U centru pažnje ovog seminara bio je program Autodesk, koji nudi mogućnosti kontrole i upravljanja hiljadama informacija u samo nekoliko klikova mišem, što će biti neophodno sručnjacima koji će planiranje prilagođavati činjenici da će do 2050. godine na Zemlji živeti duplo više stanovika nego što ih je danas.

Prisutni su imali priliku da se kroz tri odvojene sesije, kroz prezentaciju i radionice upoznaju sa mogućnostima primene najnovijih rešenja za upravljanje prostorom i infrastrukturom u lokalnim samoupravama, javnim i komunalnim delatnostima (vodovod i kanalizacija, grejanje, distribucija gasa i električne energije, upravljanje saobraćajem) baziranim na Autodesk Topobase 2010, AutoCAD Map 3D 2010 i AutoCAD Civil 3D 2010. Pored toga prisutni su mogli da se uvere u mogućnosti UniDocs sistema za upravljanje elektronskom dokumentacijom, proizvodom kompanije OSA.

U okviru centralnog programa, Autodeskova rešenja i konkretne primere njihove primene, predstavili su David Blazek, Key Account Manager za GSP i AEC kompanije Autodesk, Đorđe Novaković, Koordinator za inventory management podršku u Direkciji za tehniku – Telekom Srbija, Ildiko Otašević, Rukovodilac IT službe, JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad i Boris Damjanović, direktor razvoja – OSA Računarski inženjering, Beograd.

Izvor: www.osa.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,