BIZIT plus

Osa Računarski inženjering: Donacija fakultetima vredna 13 miliona eura

IMG_3138 Ministar prosvete prof. dr Željko Obradović i gospodin Željko Tomić, generalni direktor kompanije OSA Računarski, potpisali su protokol o saradnji na uspostavljanju savremenih informatičkih trendova i tehnologija. 

Ovaj protokol podrazumeva donaciju softvera tehničkim fakultetima u Srbiji. Donaciju je dodelila kompanija Osa Računarski inženjering, distributer Autodeska za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Osa je izašla u susret svim fakultetima koji su izrazili potrebu za Autodesk softverom, pa je komercijalna vrednost donacije veća od 13 miliona eura.

Softver je namenjen projektovanju u obalstima arhitekture, niskogradnje, mašinstva i drugih tehničkih oblasti, a ova donacija omogućiće fakultetima da edukuju svoje studente u duhu vremena i najnovijih tehnologija.

Donacija je namenjena fakuletetima širom Srbije, pa su tako licence dobili: Mašinski fakultet iz Beograda (100 licenci), Tehnički fakultet iz Bora (50 licenci), Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša (20 licenci), Mašinski fakultet iz Niša (60 licenci), Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada (100 licenci), Tehnički fakultet iz Zrenjanina (40 licenci), Mašinski fakultet iz Kragujevca (120 licenci) i Tehnički fakultet iz Čačka (60 licenci).

Ova donacija softverski će unaprediti i daleko olakšati rad studentima, ali i pripremiti ih na najnovije tehnologije koje se koriste širom sveta.

Izvor: Osa

Facebook komentari: