TrendMicro

Osnovan prvi Regionalni centar za ekološko pravo na Zapadnom Balkanu

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Regionalni centar za ekološko pravo (The Regional Centre for Environmental Law – RCEL) otpočeo sa radom.

PCPress.rs Image

RCEL je udruženje osnovano sa ciljem promocije, razvoja i edukacije stručne i opšte javnosti u oblasti ekološkog i energetskog prava u zemljama Zapadnog Balkana. RCEL-ov tim pružaće podršku javnoj upravi, civilnom sektoru, privredi i građanima u svim izazovima koje ekološko i energetsko pravo pred njih postavi.

Ono što izdvaja RCEL od ostalih sličnih organizacija jeste tim najeminentnijih regionalnih eksperata, pravnika i advokata iz oblasti ekološkog i energetskog prava, koji imaju jedan od kompleksnijih zadataka današnjice, a to je da svojim radom pokažu da se ekološki napredak i ekonomski razvoj mogu postići zajedno, primenom principa održivosti u praksi.

Na čelu RCEL-ovog tima nalazi se predsednica Upravnog odbora, redovni prof. dr Mirjana Drenovak-Ivanović, vodeći stručnjak za ekološko pravo u ovom delu Evrope, kao i u Srbiji.

U okviru RCEL-ovog tima deluje Regionalni savet kao savetodavni organ koji pruža podršku stručnom timu RCEL-a u implementaciji aktivnosti i ciljeva udruženja u zemljama Zapadnog Balkana. Regionalni savet čine:

  • vanredni prof. dr. Amina Nikolajev (Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu),
  • vanredni prof. dr. Ilina Cenevska (Pravni fakultet Sv. Ćirila i Metodija u Skoplju),
  • redovni prof. dr. Maja Kostić-Mandić (Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici).
Pročitajte i:  Schneider Electric: Energetska transformacija data centara

RCEL je osnovan sa namenom da pruži doprinos jačanju ekološke i energetske održivosti, koristeći i unapređujući postojeće zakonske okvire, kao i podizanju svesti o značaju ove teme kroz povezivanje i razmenu znanja u ovoj oblasti među zemljama Zapadnog Balkana.

Kao svoje glavno sredstvo, RCEL-ov tim koristi snagu prava da sprovede promene koje će garantovati održivi razvoj privrede i zdravu životnu sredinu za građane. Vrednosti kojima se Regionalni centar za ekološko pravo rukovodi su stručnost, nezavisnost, transparentnost, integritet, briga i javni interes.

Ukoliko želite da saznate više o našim programima i aktivnostima, budite slobodni da nas kontaktirate za potencijalnu saradnju.

Za više detalja o Regionalnom centru za ekološko pravo, posetite www.rcel.rs, ili nas kontaktirajte na imejl: office@rcel.rs.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *