Otkazani Comic-con, E3 i Anime Expo, drugu godinu za redom

San Diego Comic-Con je najavio da ovogodišnji sajam neće biti održan, bar ne uživo, a Anime Expo 2021. sada je i zvanično otkazao svoj fizički događaj. To je drugi put u 50 godina, prvi je bio prošle godine, i tada je Comic-Con otkazan zbog pandemije COVID-19. I dalje će biti virtuelnog događaja od 23. do 25. jula, a organizatori planiraju trodnevnu ličnu konvenciju koja je okvirno zakazana za novembar, ali jasno je da je ceo sajam odložen za 2022. godinu – i nudi povraćaj sredstava.

otkazan e3 sajam

Koronavirus nastavlja da pravi probleme

Nisu to jedina okupljanja kalifornijskih štrebera koja se neće dogoditi. Odeljenje za konvencije i turizam u Los Anđelesu podnelo je dokumente koji pokazuju da je najveći američki sajam o video igrama – E3, takođe odustao od svog okupljanja uživo. E3 obično privuče više od 60,000 učesnika, dok Anime Expo može da privuče preko 100,000, tako da su to veliki gubici za turizam o kojima će grad ozbiljno raspravljati.

Anime Expo je prošle godine održao uspešan virtuelni događaj koji je privukao 500,000 gledalaca pod nazivom Anime Expo Lite, a organizatori će to pokušati još jednom. E3 tehnički nije potvrdio da se njihovi događaji još uvek neće događati uživo, ali se već sada uveliko priča o tome.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,