BIZIT plus

YouTube uklonio 30.000 snimaka sa dezinformacijama o COVID-19 vakcinama

Pre šest meseci, YouTube je izmenilo polise koje se tiču prikazivanja video snimaka u cilju da se izbegnu dezinformacije o vakcinama protiv korona virusa, a prvi rezultati akcija u vezi toga postali su dostupni u javnosti. Kompanija je u tom periodu uklonila 30.000 video snimaka na kojima su prikazivane lažne informacije o COVID-19 vakcinama.

youtube uklonio 30.000 snimaka

Pre oktobra prošle godine YouTube je imao uopštene polise o dezinformacijama vezanim za korona virus, ali u njima nisu pominjane vakcine. Ako se u obzir uzmu i akcije tog tipa, do kraja februara je bilo uklonjeno više od 800.000 snimaka (ne računajući snimke o vakcinama) koje su kršile te polise. Međutim kako su vakcine postale globalno dostupnije, pojavio se veliki broj video snimaka koji su na različite načine širili dezinformacije o njima, pa je YouTube morao brzo da reaguje i po tom pitanju.

Pored YouTube-a, svoje polise vezane za ovu temu su proširile i druge društvene mreže, kao što su Facebook i Twitter. Facebook je otišao i korak dalje, objavivši planove da ukloni dezinformacije o svim tipovima vakcina. YouTube se za sada fokusirao samo na video snimke koji prikazuju informacije o COVID-19 vakcinama, a koje nisu u skladu sa uputstvima koje su objavile Svetska zdravstvena organizacija i druge autorizovane ustanove.

Pročitajte i:  YouTube dodaje novu alatku koju generiše AI  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: