ePlaneta

OTP banka: Deset načina za odgovornije postupanje tokom pandemije

Rizici koji nastaju prilikom rukovanja novčanicama uvek postoje i u normalnim okolnostima nisu ništa veći od onih kada se dodiruju druge uobičajene površine, poput kvaka, kuhinjskih pultova i rukohvata.

PCPress.rs Image

Iako Svetska zdravstvena organizacija poručuje da još uvek nema dokaza da se gotovinom može preneti novi Covid-19, trgovci i trgovinski lanci preduzimaju sve veće mere opreza prilikom prihvatanja gotovine za vreme pandemije. Iz svih tih razloga, ne čudi što se potrošači masovno okreću digitalnim kanalima i elektronskim načinima plaćanja. S tim na umu, OTP banka je sastavila listu od deset važnih saveta za svoje korisnike kako mogu da postupe bezbednije i odgovornije uz pomoć beskontaktnih i digitalnih servisa banke. Evo deset saveta:

  1. Sve svoje račune možete platiti putem m-banking i e-banking aplikacija, bez dolaska u poslovnicu. Naknade za plaćanja i prenose preko aplikacija za fizička lica će biti privremeno obustavljene i neće se naplaćivati tokom trajanja vanrednog stanja počev od 20.03.2020. godine.
  2. Kupoprodaju deviza takođe možete da obavite u m-bankingu i e-bankingu uz povoljniji kurs nego na blagajni, a evre možete podići na bankomatima OTP banke.
  3. Sa onlajn bankarom se možete savetovati mejlom (stanovnistvo@otpsrbija.rs), kao i putem chat opcije u e-banking aplikaciji, a možete i direktno banku da pozovete na broj telefona 011 3011 555.
  4. Prebacivanje sredstava između svojih računa i proveru stanja možete obaviti bez pozivanja bankara i bez dolaska u poslovnicu, direktno u svojoj m-banking i e-banking aplikaciji.
  5. Keš kredit možete da realizujete potpuno onlajn, kao i dozvoljeni minus, bez odlaska u poslovnicu putem e-banking aplikacije.
  6. Dospeće rata za postojeće kredite možete proveriti u svojoj m-banking ili e-banking aplikaciji, kao i stanje na svojoj kreditnoj kartici – gde možete da izvršite i prevremenu uplatu rata za kreditnu karticu.
  7. Onlajn kupovinu na bilo kom web shopu možete obaviti bezbedno debitnom ili kreditnom karticom naše banke, bez fizičke posete prodavnici.
  8. Ukoliko ipak posetite prodavnicu, vaša kupovina može biti beskontaktna plaćanjem Mastercard ili VISA karticom.
  9. U slučaju da ste zaboravili svoju platnu karticu, za beskontaktno plaćanje koristite mCard opciju u vašoj m-banking aplikaciji na Android telefonu.
  10. Beskontaktno takođe možete poslati novac prijateljima putem P2P opcije u m-banking aplikaciji bez provizije: time novac šaljete direktno sa vašeg računa, a primalac bira da li će vaš novac preuzeti odmah uplatom na svoj račun ili karticu, ili gotovinskom isplatom sa bankomata OTP banke.
Pročitajte i:  Predstavljena OTP Biznis zona – program za saradnju i umrežavanje malog biznisa, startap zajednice i OTP banke

Tokom trajanja posebnih mera zbog suzbijanja posledica pandemije ekspoziture OTP banke će od sutra, 26. marta, raditi od 9h do 14h, a pojedine ekspoziture su od 24. marta privemeno obustavljene. Rad ekspozitura obavljaće se u skladu sa uvedenim maksimalnim brojem klijenata koji u istom trenutku mogu biti u poslovnici, u skladu sa brojem zaposlenih u ekspozituri.

Poštujući ove savete i odgovornim korišćenjem digitalnih i beskontaktnih usluga gradite bezbednije okruženje za sebe i za ljude oko vas.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,