BIZIT plus

UPS želi da razvije manje bučne dronove za dostavu

Kada gledate snimke iz dronova, ponekad mogu izgledati veoma veličanstveno, ali stvarnost snimanja dronovima je da mogu biti neverovatno bučni. To je problem koji UPS želi da reši radeći zajedno sa nemačkim proizvođačem dronova Wingcopter.

PCPress.rs Image

Dronovi naredne generacije

Obe kompanije će sarađivati na razvoju dronova naredne generacije koje se mogu koristiti za dostavu, a jedan od problema koji planiraju da reše bio bi buka. UPS je definitivno zainteresovan da koristi dronove za isporuku, ali verovatno da veliki broj glasnih dronova koji lete iznad kvarta verovatno neće naići na dobar odziv i odobravanje kod stanovnika. Dronovi koje je Wingcopter već razvio imaju mogućnost poletanja i sletanja vertikalno, što ga čini idealnim za uske prostore. Takođe ga čini efikasnijim i svestranijim u raznim upotrebama, uključujući komercijalne isporuke.

Prema UPS-u, „Osnovna inovacija koja stoji iza električnih dronova kompanije koji vertikalno sleću i uzleću je patentirani tilt-rotor mehanizam, koji omogućava neprimetan prelaz između dva režima drona: multikopter za lebdenje i fiksno krilo za tiše kretanje prema napred. Aerodinamičke Wingcopter letelice rade sa neverovatnom stabilnošću čak i u otežanim vremenskim uslovima.“ Međutim, kako je rečeno, verovatno će proći neko vreme pre nego UPS počne da koristi nove dronove za isporuku.

Pročitajte i:  BAE Systems preuzima proizvođača kvadrokoptera 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: