Otvoren 11. Comit Forum

U beogradskom hotelu Crowne Plaza jutros je otvoren 11. po redu Comit Forum, u organizaciji kompanije Coming

IMG_20141001_092225

Forum je otvorio Drago Samardžić, direktor kompanije, koji je govorio o IT trendovima u svetu, ali i u našoj zemlji.

Jedan od trendova je sve veći broj mobilnih uređaja i uređaja povezanih na internet, a na konferenciji je iznet podatak da će do 2015. godine biti čak 50 milijardi uređaja koji su povezani na internet, odnosno u proseku pet uređaja po osobi.

Mobilni uređaji kreiraju novo okruženje u kom se pred kompanije postavlja izazov kako regulisati njihovo uvođenje u sistem, kao novu vrstu sigurnosne pretnje.  Pored toga, sve veći broj uređaja znači i sve veću količinu podataka koji se generišu u svakom momentu, pa se javlja i problem kako obraditi sve te podatke.

Cloud menja oblik i javlja se hibridni “oblak”, a menja se i cloud klijentska arhitektura.

Što se Srbije tiče, Samardžić kaže da se do 2008. godine trošilo dosta, ali da se pored velikih investicija u IT nije predviđalo šta će one doneti. IT je bio dekor.

Od 2008. godine pa do danas, situacija se promenila, a za to su zaslužni i manji budžeti. Manje novca uticalo je na to da se pažljivije ulaže, a da se kompanije više bore, što zajedno daje bolje rezultate.

Nakon uvodnog govora, slede predavanja vodećih stručnjaka iz partnerskih Comingovih partnerskih kompanija.

Sponzori 11. Comit Foruma su kompanije Veeam, VMWare, NetApp, Symantec, Microsoft, Riverbed, Dell, HP, Arcserve i Checkpoint, a medijski sponzori su časopis PC Press i Business&IT.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,