Računari i Galaksija

Otvoren Startup Standup

U prostorijama Ustanove kulture Vuk u Beogradu, danas je otvorena Startup Standup konferencija. Radi se o događaju koji će obeležiti kraj Startap akademije, prve škole startap preduzetništva, koju je organizovao SEE ICT uz podršku organizacije GIZ (radi se o nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju) i kompanije Bal Lab.

startupstandupNakon uvodnog obraćanja Vukašina Stojkova, jednog od osnivača SEE ICT-a, događaj je otvorila Jasna Matić, specijalna savetnica u Minisarstvu finansija i privrede, koja je rekla da je Vlada shvatila koliko je tech segment važan, osvrćući se, između ostalog i na strategiju podrške IT sektoru, u okviru koje je ključni segment namenjen startapima.

Ona je najavila i da će Vlada Srbije odobravati u drugoj polovini godine do 25.000 EUR za podršku startap”projektima iz oblasti IT industrije, prenosi Tanjug.

“Oni će moći da dobiju do 25.000 EUR, uz uslov da nađu još jednog investitora, koji ima iskustvo i poznavanje tog biznisa, koji će svojom ekspertizom moći da garantuje da postoje šanse za uspeh startap projekta”, dodala je Matić, obrazlažući vladinu strategiju za podršku IT startap preduzetnicima piše agencija Tanjug.

Prisutnima se obratio i Michael Hasenau, predstavnik ambasade Nemačke, kao i Carlos Eduardo Espinal, partner u Seedcampu, koji je i jedan od članova žirija pred kojima će 6 najboljih startapa predstaviti svoje ideje.

To su startapi Warrantly, Travelico, Arena, EarnCoupon, Pubsonic i DataMaid. Ove ekipe će se takmičiti za najbolji startap specijalnog izdanja Startup Standupa pred žirijem koji će zasedati u sledećem sastavu: Bal Balađi (serijski preduzetnik i investitor iz Beograda), pomenuti Carlos Eduardo Espinal (partner u Seedcampu), Dan Lupu (partner u Earlybirdu), Tomaž Štolfa (serijski preduzetnik) i Dilyan Dimitrov (osnivač Elevena).

Kao najbolji odabran je startap DataMaid.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,