DataMaid odabran za najbolji startup

Grupa međunarodnih investitora koju je predvodio britanski investicioni fond Seedcamp izabrala je beogradski DataMaid za najbolji IT projekat na konferenciji Startap Standup koja je održana u Beogradu.

datamaidŠest startap kompanija predstavilo se investitorskom žiriju kako bi dobili njihovu podršku za dalji razvoj i investicije.

A predstavili su se:

Arena — onlajn društvena igrica, šaholika potezna strategija za ljubitelje fudbala i retro, “8-bitne” grafike.

DataMaid — alat koji poboljšava produktivnost novinara i blogera omogućavajući im pravljenje organizovanih multimedijalnih beleški u hodu.

EarnCoupon — kompanija Radeta Joksimovića čiji cilj je da “popravi Internet marketing“.

PubSonic — biotech startap koji uvodi brži, efikasniji i ekonomičniji način pretrage naučne literature u biomedicini cime resava veliki problem naučnicima, lekarima i farmaceutskim kompanijama.

Travelico — menja način na koji se rezerviše smeštaj, stavljajući putnike na centralnu poziciju za koje se nadmeću izdavači smeštaja.

Warrantly — misija startapa je da ukine papirne garancije koje kada zagubite izgubite pravo na tu garanciju.

 „Startap akademija je pokazala da mladi ljudi u Srbiji umeju da naprave globalno konkuretne proizvode. Potrebno im je više prilika za obrazovanje, fizički prostor za zajednički rad, kao i investicije na početku poslovanja. Važno je da mladi preduzetnici dobiju podršku države i uspešnih kompanija, jer je potencijal ogroman“, objašnjava izvršna direktorka SEE ICT Dragana Zmijanac.

Pročitajte i:  Vimeo preuzima izraelski startap Magisto

Izvoz softvera u Srbiji je u 2012. godine premašio 185 miliona evra, čemu doprinosi i sve veći broj samostalnih startap kompanija koje razvijaju aplikacije i softverska rešenja. Vlada Srbije je nedavno usvojila program podrške IT preduzetnicima koji će za svaku uspešnu stranu investiciju dobijati do 25.000 evra za razvijanje IT proizvoda.

Facebook komentari:

Bezbednost 2019
Tagovi: , , ,

One thought on “DataMaid odabran za najbolji startup

Comments are closed.