ERP 2024

DataMaid odabran za najbolji startup

Grupa međunarodnih investitora koju je predvodio britanski investicioni fond Seedcamp izabrala je beogradski DataMaid za najbolji IT projekat na konferenciji Startap Standup koja je održana u Beogradu.

datamaidŠest startap kompanija predstavilo se investitorskom žiriju kako bi dobili njihovu podršku za dalji razvoj i investicije.

A predstavili su se:

Arena — onlajn društvena igrica, šaholika potezna strategija za ljubitelje fudbala i retro, “8-bitne” grafike.

DataMaid — alat koji poboljšava produktivnost novinara i blogera omogućavajući im pravljenje organizovanih multimedijalnih beleški u hodu.

EarnCoupon — kompanija Radeta Joksimovića čiji cilj je da “popravi Internet marketing“.

PubSonic — biotech startap koji uvodi brži, efikasniji i ekonomičniji način pretrage naučne literature u biomedicini cime resava veliki problem naučnicima, lekarima i farmaceutskim kompanijama.

Travelico — menja način na koji se rezerviše smeštaj, stavljajući putnike na centralnu poziciju za koje se nadmeću izdavači smeštaja.

Warrantly — misija startapa je da ukine papirne garancije koje kada zagubite izgubite pravo na tu garanciju.

 „Startap akademija je pokazala da mladi ljudi u Srbiji umeju da naprave globalno konkuretne proizvode. Potrebno im je više prilika za obrazovanje, fizički prostor za zajednički rad, kao i investicije na početku poslovanja. Važno je da mladi preduzetnici dobiju podršku države i uspešnih kompanija, jer je potencijal ogroman“, objašnjava izvršna direktorka SEE ICT Dragana Zmijanac.

Izvoz softvera u Srbiji je u 2012. godine premašio 185 miliona evra, čemu doprinosi i sve veći broj samostalnih startap kompanija koje razvijaju aplikacije i softverska rešenja. Vlada Srbije je nedavno usvojila program podrške IT preduzetnicima koji će za svaku uspešnu stranu investiciju dobijati do 25.000 evra za razvijanje IT proizvoda.

Facebook komentari:

1 thoughts on “DataMaid odabran za najbolji startup

Comments are closed.