Ove pametne naočare mogu vam spasiti život

U potezu koji kombinuje najsavremeniju tehnologiju sa uzbuđenjem otvorenog puta, BMW Motorrad je predstavio svoju najnoviju inovaciju: ConnectedRide Smartglasses. 

PCPress.rs Image

Tehnologija koja može poboljšati bezbednost

Ove revolucionarne pametne naočare su dizajnirane da motociklistima obezbede heads-up displej, omogućavajući im da drže pogled na putu dok pristupaju važnim informacijama.

Vožnja motociklom je uzbudljivo iskustvo, ali takođe dolazi sa inherentnim rizicima. Jedan od najvećih izazova za vozače je potreba da ostanu svesni svog okruženja, a da ne skidaju pogled sa puta. BMW Motorrad je prepoznao ovaj problem i krenuo u razvoj rešenja koje bi poboljšalo bezbednost bez žrtvovanja uzbuđenja u vožnji.

BMW Motorrad ConnectedRide pametne naočare menjaju igru za motocikliste. Ove elegantne naočare imaju ugrađeni heads-up ekran koji projektuje ključne informacije direktno u vidno polje vozača. Držeći informacije u vidokrugu, vozači mogu ostati fokusirani na put ispred sebe, poboljšavajući svoju svest o situaciji i vreme reakcije.

ConnectedRide Smartglasses nude niz funkcija dizajniranih da poboljšaju iskustvo vožnje:

  • Metrika kontrolne table: Heads-up ekran prikazuje bitne informacije, kao što su brzina, položaj stepena prenosa i uputstva za navigaciju. Ove informacije su neprimetno integrisane u vidno polje vozača, omogućavajući im da im pristupe ne skidajući pogled sa puta.
  • Bluetooth povezivanje: Pametne naočare se povezuju sa BMW Motorrad Connected aplikacijom preko Bluetooth-a, obezbeđujući ažuriranja u realnom vremenu i personalizovane podatke vozaču.
  • Prilagodljivi ekran: Vozači mogu da biraju između minimalističkih prikaza sa jednostavnim strelicama ili detaljnijih prikaza koji uključuju nazive ulica i udaljenost do sledećeg skretanja.
  • Kompatibilnost sa sočivima: Pametne naočare dolaze sa RX adapterom, omogućavajući vozačima koji nose sočiva da uživaju u prednostima ove inovativne tehnologije.
  • Vek baterije: BMW Motorrad je optimizovao vek baterije ConnectedRide Smartglasses, osiguravajući da vozači mogu da uživaju do 10 sati neprekidnog korišćenja pre nego što im je potrebno dopunjavanje.
Pročitajte i:  Meta predstavlja "fediverse sharing" za Threads

Bezbednost je najvažnija kada je u pitanju motociklizam, a BMW Motorrad je preduzeo sve mere predostrožnosti kako bi osigurao da ConnectedRide Smartglasses poboljšavaju bezbednost vozača bez ugrožavanja njihovog iskustva. Za razliku od headst-ova za virtuelnu stvarnost koje potpuno ometaju vid korisnika, Smartglasses projektuju minimalnu količinu informacija na desno sočivo naočara, omogućavajući vozačima da zadrže svoj periferni vid i fokusiraju se na put ispred sebe.

Iako BMW Motorrad još nije objavio detalje o cenama za ConnectedRide Smartglasses u Sjedinjenim Državama, oni su najavili da će proizvod biti dostupan kasnije 2023. Na evropskim tržištima, Smartglasses su po ceni od 690 evra. Iako cena može izgledati previsoka, potencijalne prednosti za bezbednost vozača čine ga vrednom investicijom za entuzijaste motocikala.

BMW Motorrad ConnectedRide Smart naočare predstavljaju značajan korak napred u integraciji tehnologije i motociklizma. Pružajući vozačima informacije u realnom vremenu na nenametljiv način, ove pametne naočare imaju potencijal da revolucionišu način na koji motociklisti voze i komuniciraju sa svojim okruženjem.

Iako su pametne naočare BMW Motorrad-a revolucionarni razvoj, one nisu prva tehnologija koja se može nositi za određene industrije. Kompanije kao što su Meta i HTC postigle su uspeh sa uređajima virtuelne realnosti koji su prvenstveno fokusirani na igre. Međutim, izazov leži u ubeđivanju potrošača da nosivi displeji imaju praktične primene osim zabave.

Pročitajte i:  Ruski sud naložio hapšenje portparola Mete

Jedna oblast u kojoj su se pametne naočare pokazale korisnim je u situacijama kada je pristup informacijama u realnom vremenu od vitalnog značaja, ali skretanje pogleda sa zadatka pri ruci nije izvodljivo. Na primer, FORM-ove pametne naočare za plivanje omogućavaju takmičarima da prate brzinu, tempo i vreme kruga bez ometanja forme u vodi. Slično, BMW Motorrad ConnectedRide Smart naočare pružaju motociklistima kritične informacije bez ugrožavanja njihovog fokusa na putu.

Najvažniji razlog za motocikliste da razmotre nadogradnju na BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses je potencijal za poboljšanje bezbednosti na putu. Držeći glave vozača podignute i njihove oči uprte u druge vozače, ove pametne naočare imaju potencijal da smanje rizik od nesreća i poboljšaju opštu svest o situaciji.

Kako tehnologija nastavlja da napreduje, industrije pronalaze inovativne načine da je integrišu u naš svakodnevni život. BMW Motorrad-ove ConnectedRide pametne naočare su odličan primer kako tehnologija može poboljšati bezbednost i poboljšati celokupno iskustvo aktivnosti kao što je motociklizam.

Pružajući vozačima heads-up displej, ove pametne naočare čuvaju bitne informacije unutar vidnog polja, omogućavajući im da ostanu fokusirani na put. Sa svojim elegantnim dizajnom, prilagodljivim funkcijama i posvećenošću bezbednosti, ConnectedRide Smartglasses spremne su da revolucionišu način na koji motociklisti voze i komuniciraju sa svojim okruženjem.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Izvor: Readwrite

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,