ePlaneta

Huawei predstavio pametne naočare zasnovane na HarmonyOS-u

Huawei je u Kini lansirao nove pametne naočare, koje pokreće HarmonyOS. Naočase su dobile ime „Huawei Smart Glass“ i napravljene su u nekoliko različitih varijanti – sa klasičnim, „pilotskim“ i retro okvirom – sve su dostupne u više boja. U slušalicama su ugrađeni mali stereo zvučnici, namenjeni za slušanje muzike i telefonske pozive. U naočarima je implementiran i „akustički sistem inverznog zvučnog polja“ sa dva mikrofona, za koji proizvođač tvrdi da smanjuje spoljne šumove i time obezbeđuje bolji kvalitet zvuka iz ugrađenih zvučnika.

huawei

Simultano povezani sa do dva uređaja

Ove pametne naočare omogućavaju simultanu konekciju sa dva različita uređaja, a prebacivanje sa jednog na drugi obavlja se jednim klikom. Kontrole osetljive na dodir mogu koriste za aktiviranje telefonskih poziva, kontrolu reprodukcije i druge podržane funkcije.

Kada su funkcije praćenja zdravstvenog stanja, senzori u naočarima nadgledaju zdravstvene funkcije vratnog dela kičme. Između ostalog, oni su u stanju da otkriju i loše držanje (praćenjem pozicije glave u odnosu na kičmu). U naočarima je implementiran Huawei Cela glasovni asistent, koji najbolje funkcioniše uparen sa drugim HarmonyOS uređajima. Punjenje naočara obavlja se preko magnetnog konektora. Autonomija rada je oko 16 časova, uključujući više od četiri sata razgovora i šest sati reprodukcije muzike.

Pročitajte i:  Huawei Pura 70 Pro: Radost za puriste

Naočare prodaju sa dva tipa stakla – običnim i zatamnjenim. Za sada nema pouzdanih informacija da li će (i kada) biti dostupne i na drugim tržištima.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,