Ovo nije flash, ovo je računar težak samo 45 grama

Ovaj mali uređaj ravnih linija sa slike  nije samo još jedan fensi promotivni fleš disk podeljen na nekoj konferenciji. Ovo je zapravo Bay Trail Atom PC model težak samo tek nešto više od 45 grama. 45grama

Sličan je Google Chromecast-u bar što se tiče priključivanja putem HDMI porta. Napaja se putem mini USB porta i konektuje na Internet preko WiFi mreže.

Ovog mališa delo je kompanije Shenzen Apec Electronics i možete ga nabaviti putem AliExpress-a za oko 112 USD  sa sve dostavom do Srbije. U cenu nije uračunat integrisani operativni sistem, ali svakako ga možete pokrenuti bilo putem Windows, Android ili nekog drugog Atom friendly operativnog sistema.

Šta sve može stati u ovaj mali računar? Osim što poseduje quad-core Bay Trail procesor (32 bit), ima 1GB RAM-a i 16GB interne memorije. Tu je i Bluetooth 4.0 i micro SD slot.

Dostupan je i još snažniji model sa 64 bit-nim procesorom i 2GB RAM-a, ali prodavac nema istaknutu cenu za nadogradnju. Interna memoraija se može proširiti i do 32GB RAM-a.

Pročitajte i:  Desktop PC: za i protiv

Izvor: geek.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,

1 thoughts on “Ovo nije flash, ovo je računar težak samo 45 grama

 • 26. 08. 2015. at 21:23
  Permalink

  Pošto vrednost prelazi 70 Evra,
  pripremite se za pitanja:
  “A šta će ti to”, “Čemu služi”,
  i na kraju plaćaš carinu najmanje 40 posto i budeš srećan anko ce carina ne zove lično da se DERE na tebe 15 minuta dok joj staloženo objašnjavaš da se za to što kupuješ ne plaća carina jer je manje od 50 Evra ako s ekupuje od pranvog lica ili 70 evra ako se kupuje od fizičkog.
  U ovom slučaju carina (i carinik) vam ne ginu…

Comments are closed.