Pametna kuća daleko od kuće

Oni koji su upoznati sa proizvodima kompanije Airstream na sam pomen tog imena zamišljaju klasične kamp-prikolice, budući da se dizajn nije mnogo menjao od kada je kompanija počela da posluje 1936. godine. Ipak, enterijer je tokom godina evoluirao, a najnoviji dizajn podrazumeva i elemente koji čine pametne kuće budućnosti.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija je svojim klijentima nedavno predstavila Smart Control Technologymoderan način za kontrolisanje količine osvetljena, te uređaja koji se nalaze u prikolici. Prilagođena aplikacija korisnike informiše i o količini gasa u rezervoarima, kao i količini pijaće vode, a tu je i GPS opcija koja omogućava lakši povratak do prikolice u slučajevima kada orijentacija zakaže.

Kombinovanje dizajna koji je proizvod bogate tradicije sa novom tehnologijom je prilično pametan potez, pa bi u budućnosti prikolica mogla da postane destinacija za još pametnih elemenata, poput Alexa zvučnika. Stručnjaci se nadaju da će praćenje ponašanja korisnika tokom kampovanja omogućiti da se kreiraju jedinstveni profili zahvaljujući kojima bi aplikacija korisnike obaveštavala o onome što ih očekuje tokom putovanja, a na osnovu prethodnih iskustava.

Pročitajte i:  Amazon prestaje da plaća kreiranje Alexa veština 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,