Pametni sat koji se sam puni

Garmin je predstavio pametni sat Garmin Instinct 2 Solar, za koji tvrdi da ima „neograničeno“ trajanje baterije. Zahvaljujući poboljšanjima u njihovoj solarnoj tehnologiji, solarna verzija njihovog Instinct 2 pametnog sata može da dovoljno brzo da se napuni tokom nošenja i nije potrebno da se dopunjava na klasičan način.

instinct 2

Neograničen

Ovaj sat je inače namenjen ljudima koji vole fizičku aktivnost na otvorenom. Inače, Garmin već neko vreme eksperimentiše sa solarnim punjenjem, funkcijom koju je prvi put predstavio na Fenix 6 seriji, a unapređivao je kroz druge serije, uključujući i originalnu Instinct seriju. Predstavljanjem Fenix 7 serije pre mesec dana, videlo se da su značajno unapredili tehnologiju solarnog punjenja, ali se njena prava snaga pokazuje tek na novoj Instinct 2 seriji. Naravno, da bi se solarno punjenje iskoristilo u potpunosti, potrebno je da se provede dosta vremena napolju, što verovatno nije problem za ljubitelje prirode i avanturiste.

Inače, neograničeno trajanje baterije ponuđeno je samo na većem (45 mm) Instinct 2 Solar modelu, kada je uključen smartwatch mod. To znači da sat prati zdravstveno stanje i prikazuje notifikacije, ali ne i fizičke aktivnosti. Takođe, Garmin navodi da je za samodovoljno punjenje potrebno da vlasnik sata provede bar tri sata dnevno napolju, pri uslovima od 50.000 lux-a. Kao referencu, direktna sunčeva svetlost daje otprilike između 32.000 i 100.000 lux-a, a indirektno sunčevo osvetljenje između 10.000 i 25.000 lux-a. Drugim rečima, neophodno je da korisnik svakodnevno provodi dosta vremena napolju da bi ovo funkcionisalo onako kako je Garmin zamislio. Čak i kada to nije slučaj, Instinct 2 serija Garmin satova nudi veliku autonomiju baterije, koje mogu da traju i do četiri nedelje (kada se ne koriste neke od zahtevnijih funkcija).

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti

U ponudi su dve veličine satova – već pomenuti veći model (45 mm), kao i manji model Instinct 2S (40 mm), kao i nekoliko dizajnerskih rešenja (Surf, Tactical, Camo). Međutim, to nisu samo drugačije „ofarbani“ satovi, jer svaka od ovih verzija ima neku svoju specifičnost. Na primer, Surf edicija ima dodatne aktivnosti i profile za surfere i druge vodene sportove, Tactical verzija ima „stealth“ mod i kompatibilnost sa uređajima za noćni vid…

Satovi su već u prodaji, s cenom koja se kreće od 350 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: