Data centri 2024

Panasonic: Inteligentne tehnologije za nezaboravne trenutke

Panasonic s ponosom najavljuje najnoviju seriju Lumix digitalnih foto-aparata sa značajnim prednostima koje donose inteligentna rešenja 21. veka. Novi hibridni snažan digitalni zoom modela DMC-FZ45 i FZ100 približavaju vam svet još bliže uz pomoć 24x optičkog zuma i mogućnosti snimanja HD (FZ45) ili Full HD (FZ100) video zapisa.

Panasonic-summer-2010 Tanak i elegantan DMC-FX700 kombinuje dobro poznatu eleganciju Lumix FX serije sa upravljanjem preko ekranskog interfejsa osetljivim na dodir i Full HD snimanjem filmova. Dugo iščekivani model DMC-LX5, koji je jedan od pet novih modela, predstavlja sledeću generaciju Panasonic-ove legendarne premium kompaktne LX linije. I na kraju, i ako ne i najmanje važno, za ljubitelje ekstremnih sportova i letnje razonode, tu je novi DMC-FT10 model, otporan i kompaktan foto-aparat sa produženom izdržljivošću.

Novi MOS senzor od 14,1 megapiksela za maksimalnu rezoluciju i brzinu snimanja fotografija i video-zapisa

Novi MOS senzor od 14,1 megapiksela (FX700, FZ100) koristi tehnologiju mikro fabrikacije da bi postigao još veću osetljivost. Napredna struktura mikro svetlosnih cevi sprečava mešanje boja i gubitak signala. Rezultat: izvanredno jasne fotografije i video snimci kod bilo koje, niske ili visoke osetljivosti. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, modeli sa novim MOS senzorom mogu da snime 1920×1080 Full HD video u AVCHD formatu koji omogućava skoro dvostruko duže vreme snimanja u HD kvalitetu u odnosu na konvencionalni Motion JPEG format. Za visoki kvalitet zvuka, novi Lumix modeli pružaju funkciju Dolby Digital Stereo Creator i Wind Cut funkciju za smanjenje šuma vetra u pozadini (osim FT10).

Brže nego ikad sa Venus Engine HD II i Venus Engine FHD procesorima

Za još brži rad, novi Lumix digitalni foto-aparati koriste najnovije procesore koji omogućavaju obavljanje više zadataka istovremeno (multitasking): Venus Engine HD II (FZ45) i Venus Engine FHD (FX700, FZ100, LX5). Jedna od jedinstvenih osobina novih procesora za obradu slike je tehnologija inteligentne rezolucije. Ovo osigurava visoki kvalitet slike i za fotografisanje i snimanje video-zapisa. Koristeći tehnologiju inteligentne rezolucije, automatski se izdvajaju 3 posebna područja – to su konture, područja detaljne teksture i područja mekih prelaza tonova. Konture su efikasno pojačane da bi ivice bile jasnije. Istovremeno, blago će se pojačati područja tekstura da bi se pojačali detalji. Osim toga, vrhunski sistem za smanjenje šuma procesora Venus Engine FHD (FX700, FZ100, LX5) se primenjuje da bi se izgladila područja mekih prelaza. Osim ravnomernog poboljšanja oštrine, inovativna tehnologija inteligentne rezolucije na najefikasniji način precizno obrađuje svaki piksel za sebe. Rezultat je slika koja je prirodno jasna i oštra. Tehnologija inteligentne rezolucije omogućava i korišćenje inteligentnog zuma koji doslovce proširuje razmer optičkog zuma približno na njegov 1,3x ekvivalent, održavajući uz to kvalitet slike čak i kada se koristi digitalni zum. Ovi mehanizmi veoma pažljivo obrađuju šum, odvajajući hromatski šum od šuma svetlosnog signala i primenjujući optimalno smanjenje šuma na svaki od njih, čime omogućavaju snimanje prekrasnih jasnih slika čak i kod korišćenja visokih ISO vrednosti osetljivosti. Venus Engine FHD isto tako omogućava i precizno selektivno smanjenje šuma na hromatski šum bez uticaja na prelaze boja koji se ocjenjuju prema osvetljenju tačaka.

Panasonic-summer-2010b Istovremeno, procesor za obradu slike koji obavlja više zadataka istovremeno, Venus Engine HD II i Venus Engine FHD, osigurava super brzi odziv. Vreme zakašnjenja zatvarača može biti kratko, tek oko 0,006 sek. (zavisi od modela). Sonic Speed AF (automatsko fokusiranje zvučne brzine) i brzo vreme startovanja foto-aparata, najbolje u klasi, garantuju da nećete propustiti pravi trenutak. U poređenju sa konvencionalnim procesorom Venus Engine HD, Venus Engine FHD i HD II sa svojim odličnim performansama pružaju i bolju energetsku efikasnost i produžavaju radni vek baterije na primer do 580 snimaka (CIPA – DMC-FZ45) sa jednim punjenjem.

Inteligencija je važna

Panasonic-ova inteligentna rešenja obuhvataju i dobro poznati i veoma popularni inteligentni automatski režim iA (Intelligent Auto) koji kontroliše vrhunski optički stabilizator slike POWER O.I.S., funkciju detekcije lica i funkciju prepoznavanja lica. Poslednja tehnologija pamti registrovana lica i prilagođava AF/AE prema tim licima. Inteligentni izbornik scene automatski bira odgovarajući režim scene (na primer portret, makro, pejzaž, noćni portret ili noćni pejzaž).

Funkcija inteligentne ekspozicije sprečava preslabu odnosno prejaku ekspoziciju određenih delova slike. Koristeći novi Motion Deblur režim za smanjenje zamagljenosti zbog kretanja (FX700, FZ100, FZ45), novi Lumix kompaktni foto-aparati povećavanjem brzine zatvarača lako mogu sprečiti zamagljenost zbog kretanja, zahvaljujući inteligentnoj ISO kontroli i inteligentnoj ekspoziciji.

Kreativno snimanje video-zapisa i ručno upravljanje

Za sve oni koji su duboko zainteresovani za snimanje video-zapisa, režim Creative Movie (osim FT10) omogućava podešavanje brzine zatvarača i blende, za izradu još impresivnijih filmova. Menjanje brzine zatvarača donosi posebne efekte u video-zapise, a to je posebno zgodno za snimanje motiva u brzom kretanju.

Sa novom funkcijom podele videa (osim FT10), korisnici mogu da razdele video na dva dela, ako žele na licu mesta skratiti ili izbrisati neželjene delove već u foto-aparatu. Režim Moja boja korisnici mogu da koriste i za snimanje video-zapisa koja je preneta iz G Micro System foto-aparata, a nude se i kreativni filtri kao što su ključaonica (Pin Hole), filmska zrna (Film Grain), silueta (Silhouette), visoka dinamika (High Dynamic) i visoka dinamika za crno-belu sliku (High Dynamic B&W).

Novi Lumix kompaktni foto-aparati (osim FT10) omogućavaju ručno upravljanje u svakom trenutku, uključujući upravljanje otvora blende (A), brzine zatvarača (S) i ručno podešavanje (M), i u režimu fotografisanja. Sa novim dugmetom koji omogućava upravljanje pomoću okretanja i pritiskanja (FZ100, FZ45, LX5), primenjivanje željenih postavki je brže i jednostavnije.

PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition softver

Najnovija verzija uzbudljivog HD izdanja softvera PHOTOfunSTUDIO 5.0 stiže u paketu sa novim Lumix foto-aparatima. Sa brzim uključivanjem i brzim učitavanjem slika, PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition softver omogućava sortiranje i organizovanje vaših fotografija. Koristeći funkciju prepoznavanja lica, softver automatski sortira fotografije prema registrovanim licima. Ako na primer želite da pogledate samo slike određene osobe, ne morate više tražiti po svim slikama. Takođe možete da uživate u projekciji fotografija sa različitim efektima i muzikom iz svoje iTunes zbirke u pozadini. Filmove možete preneti direktno na YouTube pomoću ugrađenog YouTube uploadera, čak i u visokoj rezoluciji. Omogućena Vam je i izrada datoteke rotacione panorame od 360-stepeni u MOV formatu, a to je posebno jednostavno ako u foto-aparatu koristite režim za panoramu (Panorama Assist).


Panasonic LUMIX DMC-FZ45

FZ45_K_1 Snažan zum u kućištu sa kojim se lako rukuje da bi vas još više približilo svetu. Na putu uspešne LUMIX FZ serije, novi FZ45 pruža rezoluciju od 14,1 megapiksela, 24x optički zum i snimanje HD video-zapisa bez gubitka mogućnosti manuelnog upravljanja.

DMC-FZ45 sadrži ultra širokougaono 25-mm sočivo LEICA DC VARIO-ELMARIT visokog kvaliteta sa 24x optičkim zumom (ekvivalent 35mm foto-aparata: 25-600mm). Sočivo sastavlja 14 elemenata u 10 grupa, uključujući 3 ED sočiva i 2 asferična sočiva sa 3 asferične površine. Ova napredna jedinica sočiva ima izuzetno kompaktno kućište sa jedinstvenom optičkom performansom za sprečavanje distorzije u širokougaonoj postavci i curenje boje u telefoto postavci. Zahvaljujući tehnologiji inteligentne rezolucije, kod modela FZ45 dostupan je inteligentni zum, koji proširuje razmer zuma za oko 1.3x, dok održava odličan kvalitet slike čak i kada se koristi poboljšani 32x digitalni zum.

Od Panasonic-ovih inteligentnih rješenja možete da koristite i inteligentni automatski režim iA (Intelligent Auto) koji kontroliše optički stabilizator slike POWER O.I.S., detekciju lica, inteligentno osvetljenje i inteligentni izbornik scene.

DMC-FZ45 koristi novi Motion Deblur režim za smanjenje zamagljenosti zbog kretanja sa inteligentnom ISO kontrolom. Zahvaljujući multitasking procesoru Venus Engine HD II, nema zakašnjenja u radu foto-aparata, što je podržano i sa kratkim vremenom zakašnjenja zatvarača, čak samo oko 0,006 sek. Sonic Speed AF (automatsko fokusiranje zvučne brzine) i brzo vreme startovanja foto-aparata, najbolje u klasi, garantuju da nećete propustiti pravi trenutak.

U interesu jednostavnog rukovanja, novo upravljačko dugme (jog dial) povećava mogućnosti upravljanja u kombinaciji sa tasterom za fokusiranje na poleđini foto-aparata.

FZ45 omogućava snimanje video-zapisa visoke rezolucije u AVCHD Lite formatu sa 25 PAL kadrova u sekundi. Popularni inteligentni automatski režim iA dostupan i u režimu snimanja video-zapisa, dok je Dolby Digital Creator odgovoran za visoki kvalitet zvuka. Rezervisano dugme na vrhu foto-aparata korisniku omogućava da u trenu pokrene snimanje video-zapisa, snimajući istovremeno fotografije, dok je snažan 24x optički zum isto tako dostupan u HD snimanju. U kreativnom načinu snimanja filmskog zapisa, korisnik može jednostavno promeniti brzinu zatvarača ili otvor blende. Foto-aparat pruža mogućnost da se video snimci režu u foto-aparatu, koristeći novu funkciju podele videa na delove. Korisnici mogu da koriste režim Moja boja i za kreativno snimanje videa.

DMC-FZ45 ima veliki 3,0-inčni LCD ekran sa 230 000 tačaka (sa širokim uglom gledanja) visoke rezolucije i 0,2-inčni elektronski vizir (EVF) sa 202 000 tačaka, oba sa 100% vidnim poljem.

Panasonic LUMIX DMC-FZ100

FZ100_1 DMC-FZ100 je novi najbolji model u Panasonic-ovoj dobro poznatoj FZ seriji koji donosi novi MOS senzor od 14,1 megapiksela, snažan 24x optički zum, snimanje Full HD zapisa i 3,0-inčni LCD ekran sa slobodnim uglom podešavanja.

FZ100 ima ultra širokougaono LEICA DC VARIO-ELMARIT 25mm sočivo visokog kvaliteta sa 24x optičkim zumom (ekvivalent 35mm foto-aparata: 25-600mm). Sastavlja ga 14 elemenata u 10 grupa, uključujući 3 ED sočiva i 2 asferična sočiva sa 3 asferične površine za izuzetan optički rezultat. Korišćenjem inteligentnog zuma razmer zuma može jednostavno da se proširi na 32x. Takođe je za snimanje finih detalja sa modelom FZ100 dostupan makro režim koji omogućava snimanje na razdaljini od samo 1 cm.

Snaga FZ100 je u novoj visokoj rezoluciji i još bržem MOS senzoru od 14,1 megapiksela. Sa kombinacijom MOS senzora i brzim procesorom slike Venus Engine FHD, model FZ100 odlazi dalje od prosečnih digitalnih kompaktnih foto-aparata.

Tehnologija brzih digitalnih izlaznih signala integrisana u model DMC-GH1 takođe se koristi i za model DMC-FZ100, ostvarujući veliku brzinu kod brzog snimanja u nizu i snimanja Full HD zapisa. Ovo modelu DMC-FZ100 omogućava da snimi 11 fps u punoj rezoluciji od 14 megapiksela sa mehaničkim zatvaračem i 5 fps u režimu stalnog AF. U režimu fotografisanja u nizu, koristeći elektronički zatvarač, foto-aparat može da postigne 60 fps u rezoluciji od 3.5 megapiksela. Novi senzor omogućava snimanje izvrsnih Full HD zapisa sa PAL rezolucijom od 50i (izlaz 25fps) u AVCHD (MPEG-4/H.264) formatu, ali isto tako foto-aparatu omogućava snimanje video-zapisa velike brzine od 220 fps u QVGA kvalitetu. Snažan 24x optički zum je dostupan u snimanju video-zapisa sa mehanizmom koji je dizajniran upravo da minimizira šum auto fokusiranja ili zumiranja.

Popularni inteligentni automatski način rada iA takođe je dostupan u režimu snimanja video-zapisa, a omogućava korišćenje POWER O.I.S. stabilizatora, detekcije lica, inteligentnog izbornika scene i inteligentne ekspozicije. DMC-FZ100 ima i funkciju podele videa na delove, Dolby Digital Stereo Creator i kreativni režim snimanja, dok korisnici mogu da koriste režim Moja boja i za vreme snimanja videa. Novi priključni adapter omogućava montažu dodatne opreme, uključujući opcionalni stereo mikrofon (DMW-MS1) ili opcionalni spoljašnji blic (DMW-FL220/360/500). Istovremeno mogu za vreme snimanja videa napraviti i fotografiju (3,5 megapiksela).

DMC-FZ100 pruža brojne mogućnosti ručnog upravljanja i kontrole snimanja fotografija i video-zapisa. Novo upravljačko dugme povećava mogućnosti upravljanja zajedno sa prekidačem za fokus koji je premešten na cev sočiva.

DMC-FZ100 ima veliki 3,0-inčni LCD ekran sa 460 000 tačaka (sa širokim uglom gledanja) visoke rezolucije, sa slobodnim uglom podešavanja, i 0,2-inčni 202 000-elektronski vizir (EVF), oba sa 100% vidnim poljem. Velik i jasan, pregledan LCD ekran koji se može podesiti 180° horizontalno i 270° vertikalno, pruža još ugodniji pogled kod praćenja motiva za vreme snimanja ili reprodukcije snimka.

Panasonic LUMIX DMC-FX700

DMC_FX700_K_1 DMC-FX700 je najbolja kombinacija tankog i elegantnog kućišta sa veoma efikasnom unutrašnjošću. Širokougaono 24mm Leica sočivo sa ultra svetlom blendom F2.2 i novi MOS senzor od 14,1 megapiksela donose izvanredne performanse u uslovima slabog osvetljenja. Jednostavno dodirnite 3,0-inčni LCD ekran i uživajte u vrhunskom snimanju Full HD video-zapisa.

DMC-FX700 ima LEICA DC VARIO-SUMMICRON sočivo visokog kvaliteta sa 5x zumom (35mm ekvivalent: 24-120mm), koje odlikuje zadivljujuće svetla blenda F2.2, izvanredna za tanke i elegantne, kompaktne digitalne foto-aparate. Zajedno sa funkcijom protiv zamagljenosti slike u inteligentnom iA režimu, DMC-FX700 nikada ne dozvoljava da se bilo koji motiv zamagli.

Novi MOS senzor od 14,1 megapiksela teži prema još većem kvalitetu rezolucije, osetljivosti i brzine. Zahvaljujući tehnologiji mikro fabrikacije koja osigurava još veće osvetljenje i sočivu sa ultra svetlom blendom, FX700 osigurava najbolje rezultate u uslovima slabog osvetljenja u svojoj klasi.

DMC-FX700 je najbolji model FX serije i pruža mogućnost snimanja AVCHD zapisa čak u 1920×1080 Full HD rezoluciji brzine od 25fps, iako je ovaj foto-aparat smešten u tankom i elegantnom kućištu.

Osim toga, inteligentni automatski režim iA dostupan je za fotografisanje i snimanje filma. U poslednjem slučaju, FX700 može da koristi Motion Deblur režim za smanjenje zamagljenosti zbog kretanja, inteligentnu ISO kontrolu, inteligentnu ekspoziciju, optički stabilizator slike POWER O.I.S., AF praćenje, funkciju prepoznavanja lica i inteligentni izbornik scene.

FX700 u potpunosti se upravlja pomoću ekranskog interfejsa osetljivog na dodir. AF se u trenu aktivira na motivu, čim ga dodirnete na velikom 3,0-inčnom LCD ekranu sa 230 000 tačaka, a na isti način možete da aktivirate čak i zatvarač. Zum se takođe upravlja dodirom.

FX700 pruža i manuelnu kontrolu za napredno izražajno fotografisanje. Ima programe za prioritet blende (A) / prioritet brzine zatvarača (S) / manuelno podešavanje ekspozicije (M) za napredne korisnike, a to je već retkost u kategoriji elegantnih, kompaktnih foto-aparata.

Panasonic LUMIX DMC-LX5

LX5_1 Posle dve godine tišine Panasonic sa ponosom predstavlja novi premium kompaktni foto-aparat DMC-LX5. Na putu LX3, vodećeg u kategoriji, novi LX5 donosi visoko osetljiv CCD senzor od 10,1 megapiksela, sa super svetlim F2.0 Leica sočivom i sve one mogućnosti manuelnog upravljanja koje bi foto entuzijasti mogle zatrebati.

DMC-LX5 je opremljen novim ultra širokougaonim F2.0 24mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON sočivom visoke rezolucije, sa ekstra svetlom blendom. Ovo redizajnirano sočivo omogućava 3,8x zum raspona do 90mm (35mm ekv.) za još veću svestranost fotografija, uključujući i portrete. Kod modela DMC-LX5, zum se može i povećati, do 5x, uz pomoć funkcije inteligentnog zuma. Jedinica sočiva se sastoji od 10 elemenata u 9 grupa sa 3 asferična sočiva sa 5 asferičnih površina da bi se osigurala minimalna distorzija, visoka rezolucija, minimalni artefakti kao što su hromatske aberacije, zamagljenost ili bljeskanje.

Uz novu mogućnost Step Zoom (zumiranje u koracima), raspon zuma može da se podesi 24mm, 28mm, 35mm, 70mm ili 90mm preko jednostavnog menija kako kada menjate D-SLR sočiva fiksnih žižnih dužina.

Novi 1/1.63-inčni visoko osetljivi CCD senzor od 10,1 megapiksela omogućava dodatno povećanje dinamičkog raspona povećavanjem osetljivosti za oko 31% i zasićenja za oko 38% u odnosu na prethodnika LX3. ISO vrednost može se odrediti u koracima od 1/3 EV za finu kontrolu, dok maksimalna postavka ISO 12800 omogućava snimanje na veoma tamnim mestima (u rezoluciji od 3 megapiksela).

Odnos slike može se menjati direktno, pomoću prekidača na cevi sočiva, između 4:3, 3:2, 16:9 i novog režima 1:1. I dok se na to navikavamo, novi CCD senzor modela DMC-LX5 može da reprodukuje slike snimljene sa sočivima podešenim od 24 mm do 90 mm u bilo kojem režimu slike: 4:3, 3:2 ili 16:9, bez obrezivanja od žižne dužine. Način multi aspekta omogućava foto-aparatu da istovremeno izradi sliku u sva tri režima slike.

LUMIX DMC-LX5 je opremljen Venus Engine FHD procesorom za obradu slike za veću brzinu i bolje performanse. Trostruki CPU u ovom mehanizmu za obradu slika donosi dramatično ubrzanje obrade i odličnu energetsku efikasnost. Brzi odziv foto-aparata olakšava snimanje iznenadnih, spontanih fotografskih prilika, zajedno sa Sonic Speed AF funkcijom, čime se dobija oko 40% veća brzina i brzo vreme početka rada.

LX5 može snimati HD video-zapis u AVCHD Lite formatu sa 25 slika na sekund. Foto-aparat ima i Dolby Digital Creator funkciju za snimanje visokokvalitetnog zvuka, a sve glavne inteligentne osobine mogu se koristiti u režimu snimanja video-zapisa u inteligentnom automatskom režimu iA, koji podržava korišćenje optičkog stabilizatora slika POWER O.I.S., inteligentnog izbornika scene, inteligentne ekspozicije, kreativnog filma, režima Moje boje, funkcije smanjenja šumova vetra i funkcije podele videa na delove. Za visoki kvalitet snimanja video-zapisa u uslovima slabog osvetljenja, dovoljno je minimalno osvetljenje od samo 3 luksa, zahvaljujući super svetlom F2.0 LEICA DC VARIO-SUMMICRON sočivu i visoko osetljivom CCD senzoru.

DMC-LX5 je prema dimenzijama sličan LX3, ali nova nežno oblikovana drška omogućava lakše rukovanje čak i u aktivnom stilu snimanja. Dodat je priključni adapter za nameštanje opcionalnog vizira sa prikazom uživo (DMW-LVF1). Novo upravljačko dugme povećava mogućnosti upravljanja za brzo menjanje postavki, dok posebno dugme za reprodukovanje korisniku omogućava prikazivanje snimka i povratak u meni za snimanje u deliću sekunde.

DMC-LX5 je opremljen 3,0-inčnim inteligentnim LCD ekranom sa 460,000 tačaka, izuzetno visokom rezolucijom i širokim uglom gledanja. Veliki ekran prikazuje fine detalje, zato se fokus lako može proveriti pre početka snimanja. Zahvaljujući AR premazu i visokom CRI indeksu (Color Rendering Index) LED pozadinskog osvetljenja, LCD modela LX5 izdvaja se u svojoj klasi zbog jedinstvene reprodukcije boja.

DMC-LX5 pruža brojne mogućnosti korisnih dodataka za kreativnu izradu slika bez kompromisa.

Panasonic LUMIX DMC-FT10

FT10_K_1 DMC-FT10 je najnovija generacija otporne i kompaktne LUMIX FT serije sa senzorom od 14.1 megapiksela i sklopivim sočivom sa 4x optičkim zumom za korisnike koji napolju nikada ne staju.

DMC-FT10 je otporan na vodu do dubine od 3 m, otporan na pad sa visine do 1.5 m i otporan na prašinu prema "IPX8" i "IP6X" standardu. Zahvaljujući gumenoj oblozi, pojačanom staklu i ugljičkoj smoli u unutrašnjosti foto-aparata, hermetički zatvoreno kućište modela FT10 zaštićeno je od vode, prašine i peska. Sve komponente, uključujući i sočivo, dodatno su prekontrolisane da bi se obezbedila otpornost na smrzavanje pri niskoj temperaturu do -10 stepeni C.

Novi model DMC-FT10 pruža mogućnost snimanja video-zapisa visoke rezolucije 720p HD u Motion JPEG formatu sa tečnih 30 slika u sekundi, uz WVGA (848 x 480) i normalni VGA (640 x 480) format.

DMC-FT10 2,7-inčni inteligentni ekran sa 230 000 tačaka meri svetlosne uslove i automatski pojačava pozadinsko osvetljenje LCD ekrana za najviše 40% za vreme snimanja u eksterijeru. Zahvaljujući AR premazu, ekran je odlično vidljiv u bilo kojim uslovima.

Bogatstvo scenskih režima olakšava snimanje prekrasnih fotografija u različitim uslovima. Način za plažu i surfanje je savršen za aktivnosti na plaži i omogućava vam da koristite isti način sa optimizovanim automatskim podešavanjem bele boje i na plaži i u plitkoj vodi do 3 m. Režimi za fotografisanje dece, životinja i sporta koriste prethodno opisanu inteligentnu ISO kontrolu da bi se obezbedili odlični rezultati čak i kada se motivi neočekivano pomeraju.

Panasonic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,