ERP 2024

Panasonic: Novi 3MOS Full HD kamkorderi

Kompanija Panasonic je nedavno predstavila tri kamkordera „3MOS“ visoke rezolucije od 1920 x 1080p koji predstavljaju najviši standard današnjice na tržištu kamkordera visoke rezolucije. Nova linija modela HS700 / TM700 / SD700 korisnicima omogućava istinsko uživanje prilikom snimanja u rezoluciji od 1080/50p (Full-HD 1920 x 1080, 50 progresivno snimanje), a u kombinaciji sa naprednim 3MOS sistemom svakom snimku daje lepotu koja prevazilazi sve dosadašnje standardne kamkordere.

HS700 / TM700 / SD700

Snimanje ovim vrhunskim modelima u rezoluciji od 1080/50p (Full HD 1920 x 1080, 50 progresivno snimanje) daje veoma jasne slike, bez gubljenja na detaljima i treperenja kao pri standardnom1080i (interlace) snimanju. Filmovi koji su snimljeni u ovoj rezoluciji (Full-HD 1920 x 1080p) mogu da budu pregledani na nekom od modela VIERA TV uz 1080p i to veoma jednostavnim povezivanjem kamkordera sa VIERA TV modelom.

Panasonic-SD700 snima isključivo na memorijskim karticama Funkcionalno i u pogledu tehničkih karakteristika, radi se o identičnim modelima koji koriste različite medije za snimanje video materijala. Model SD700 snima samo na memorijskim karticama. Model HS700 koristi hard disk veličine 240 GB HDD ili memorijske kartice SDXC, SDHC i SD. Model TM700 snima na 32 GB ugrađenoj memoriji ili memorijskim karticama SDXC, SDHC i SD. Karakteristike SD memorijske kartice na modelu SD700 poput kompaktne veličine i visoke otpornosti na udarce čine ovaj model idealnim za snimanje u pokretu.

Visoko osetljivi sistem 3MOS omogućuje efektivno računanje piksela na pokretnom snimku od 7.590.000 piksela (2.530.000 piksela x 3). Stoga je moguće snimanje statičnih snimaka od 14.2 – megapiksela (u opciji Still Image) kao i snimanje statičnih snimaka od 13.3 – megapiksela sa zabeleženih pokretnih snimaka. Pomoću novorazvijene tehnologije biva povećana osetljivost, a smanjena buka tokom pravljena snimaka na mestima sa slabim osvetljenjem. Na taj način 3MOS sadržaji poput izvrsne reprodukcije boja, visoke rezolucije i bogate gradacije stvaraju izuzetno živopisne snimke sa svetlih ili tamnoosvetljenih mesta.

Panasonic-HS700 koristi ugrađeni hard disk od 240 GB ili memorijske kartice Novodizajnirana, široko dijametralna sočiva F1.5 predstavljaju zaštitni znak svih Leica sočiva. Sočiva sa snažnim 12x optičkim zumom unapređena su tehnologijom „Inteligentna rezolucija” u Crystal EnginePro tehnologiju za računsku obradu slike, kako bi proizvela novi 18x inteligentni zum. Novi zum omogućava još detaljniju sliku. Svi novi modeli su takođe opremljeni sa 35mm** širokougaonim sočivima koja su idealna za drugačije situacije snimanja kao što su lični portreti i grupni snimci u zatvorenom prostoru i snimci predela na otvorenom.

Panasonic-TM700 ima 32 GB ugrađene memorije, a može da koristi i memorijske kartice Na novim modelima postoji opcija „Inteligentni automatski” koja je bila veoma popularna i na prethodnim modelima a koja omogućava jednostavno pravljenje prelepih video snimaka. Pomoću opcije POWER O.I.S koja u proseku koristi pet puta više korektivne snage od konvencionalnih sistema, efektno biva suzbijano zamućenje izazvano vibracijama, što je ranije bilo veoma teško postići. Osim što smanjuje zamućenja i dopušta korisnicima snimanje u toku hodanja, opcija „Aktivno“ omogućava i snimanje jasnih slika u različitim stilovima od širokog ugla do zumiranja. Osim toga, novi modeli sadrže opciju za prepoznavanje lica koja je bila izuzetno popularna kod LUMIX digitalnih fotoaparata. Pomoću ove opcije bivaju prepoznata lica registrovanih objekata i automatski biva postavljena njihova ekspozicija i fokus. Pomoću ove opcije subjekat biva i dalje praćen dok se osoba kreće unutar LCD okvira čime bivaju stvarani idealni uslovi za savršeno snimanje. Na primer, ovo je veoma korisno za postizanje jasnog snimka dečjeg lica u grupi.

Ovi kamkorderi sadrže i ručnu opciju za veću kontrolu u snimanju namenjenu talentovanim amaterskim fotografima koji ne žele da se oslone samo na automatsko podešavanje. Ovakvim ručnim podešavanjem biva pružena intuitivna kontrola pri zumiranju, fokusiranju, podešavanju blende i osvetljenju kao i brzini poklopca. Sa dodacima kao što su EVF (electronic view finder) i mikrofon moguća je i veća intuitivna kontrola. Nove tehnologije poput opcije za ukidanje buke vetra (the Wind Noise Canceller) koja je evoluirala iz funkcije za sečenje zvuka vetra (Wind Cut function) dopušta kamerama da detektuju i suzbiju samo buku vetra dok prirodni zvuci poput živog ambijenta ostaju.

Panasonic, Grayling

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,