Računari i Galaksija

Taramount: Filmovi na FEST-u 2010

Na ovogodišnjem FEST-u, Taramount film će predstaviti sledeće naslove:

DIVNE KOSTI (THE LOVELY BONES)

FEST: 19. februara u 22h
U bioskopima od 20. februara 2010.
image002 Reditelj: Piter Džekson
Uloge: Mark Valberg, Rejčel Vajs, Suzan Sarandon, Stenli Tuči, Majkl Imperioli i Sirša Ronan
Žanr: drama/fantazija/triler
Izvršni producenti:  Stiven Spilberg, Ken Kamins, Tesa Ros, Džim Vilson
Producenti: Fren Volš, Piter Džekson, Kerolin Kaningem, Ajme Pejronet
Zasnovano na romanu: Alis Sibold
Scenario: Piter Džekson, Fren Volš, Filipa Bojens,
Studio: DreamWorks Pictures

Sinopsis: Zasnovan na proslavljenom bestseler romanu Alis Sibold, a u režiji oskarovca Pitera Džeksona, po scenariju Džeksona, Fren Volš i Filipa Bojensa, film „Divne kosti“ bazira se na priči o devojčici koja je ubijena i koja posmatra svoju porodicu – i svog ubicu – s neba. Mora da izvaga želju za osvetom i želju da se njena porodica oporavi. U filmu glume Mark Valberg (nominovan za Oskara) i oskarovke Rejčel Vajs i Suzan Sarandon, a njima se još pridružuju Stenli Tuči, Majkl Imperioli i nominovana za Oskara Sirša Ronan.

SVI SU DOBRO (EVERYBODY’S FINE) 

Samo na FEST-u 20. februara u 16.30h

image004 Režija: Kirk Jones
Scenario: Kirk Jones
Uloge: Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell

Sadržaj: „Svi su dobro“ je rimejk filma Đuzepea Tornatorea „Stanno tutti bene“ koji prati udovca (De Niro) koji je ceo svoj život proveo u fabrici za proizvodnju žica, a svaki zarađeni dolar davao za izdržavanje porodice. Sad kada se penzionisao, shvata da je proteklih godina provodio malo vremena sa svoje četvoro dece i da je vreme da se ponovo zbliže.

Frenkova pokojna žena je uvek bila glavni kontakt s njegovom decom, ali on odlučuje da je sad njegova obaveza da brine o njima. Dobija ideju da pozove celu porodicu na roštilj za vikend. Sve je savršeno organizovano, ali onda će iznenada jedno po jedno s dobrim razlogom početi da otkazuju dolazak.
Uprkos upozorenjima od doktora, Frenk će krenuti na proputovanje kako bi iznenadio svoju decu i uživao u njihovom uspehu i sreći, ali ono što će shvatiti je da su njihovi životi daleko od savršenih.

VUKODLAK (THE WOLFMAN)

FEST: 22. februara u 22h
U bioskopima od 25. februara 2010.

image006 Žanr: Akcija/Horor

Uloge: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Art Malik

Režija: Joe Johnston

Scenario: Andrew Kevin Walker i David Self

Producenti: Scott Stuber, Benicio Del Toro, Rick Yorn, Sean Daniel

Izvršni producenti: Bill Carraro i Ryan Kavanaugh

Sadržaj: „Vukodlak“ vraća mit o ukletom čoveku svom iskonskom poreklu. Oskarovac Benisio Del Toro igra Lorensa Talbota, ukletog plemića koji se vraća na porodično imanje posle nestanka njegovog brata. Ponovo udružen sa otuđenim ocem (oskarovac Entoni Hopkins), Talbot kreće u potragu za bratom…a razotkriva svoju užasavajuću sudbinu.

Detinjstvo Lorensa Talbota se prekinulo one noći kad mu je majka umrla. Kad je napustio uspavano viktorijansko seoce, Blekmur, proveo je decenije pokušavajući da se oporavi i da zaboravi. Ali kada ga verenica njegovog brata, Gven Konlif (Emili Blant) pronađe i zamoli da joj pomogne da nađu njenu izgubljenu ljubav, Talbot se vraća kući kako bi se pridružio potrazi. On će saznati da nešto neverovatne snage i neutoljive želje za krvlju ubija seljane, i da je sumnjičavi inspektor iz Skotland Jarda po imenu Aberlin (Hugo Viving) došao to da istraži.

Dok bude odgonetao krvavu zagonetku, čuće za kletvu iz davnina koja ožalošćene pretvara u vukodlake kad je pun mesec. Sada, ako ima ikakve šanse da prekine pokolj i zaštiti ženu koju je zavoleo, Talbot će morati da uništi opako stvorenje koje živi u šumama koje okružuju Blekmur. Ali dok bude lovio zastrašujuću zver, običan čovek sa izmučenom prošlošću će otkriti primitivnu stranu sebe…onu za koju nije ni mogao da pretpostavi da postoji.

LJUDI KOJI ZURE U KOZE (THE MEN WHO STARE AT GOATS)

FEST: 23. februara u 16.30h
U biskopima od 11. marta 2010.

image008 Režija: Grant Heslov
Uloge: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kecin Spacey,
Producenti: George Clooney, Grant Heslov, Paul Lister
Trajanje: 94 min.
Žanr: komedija
Sadržaj: U ovoj otkačenoj crnoj komediji koja je inspirisana istinitom pričom u koju ćete teško poverovati da je zaista istinita, neverovatna otkrića o strogo poverljivom okrilju američke vojske biće obelodanjena kada jedan reporter upozna enigmatičnog operatera Specijalnih snaga na zbunjujućoj misiji.

Reporter Bob Vilton (Evan Mekgregor) je u potrazi za svojom novom velikom pričom kada upozna Lina Kesedija (oskarovac Džordž Kluni) koji tvrdi da je deo eksperimentalnog programa američke vojske. Prema Kesediju, vojska „Nova Zemlja“ će promeniti način ratovanja. Legija „ratničkih monaha“ s neviđenim parapsihološkim moćima može da čita misli neprijatelju, prolazi kroz zidove i čak ubija kozu samo je netremice gledajući. Sada je osnivač ovog programa, Bil Džango (nominovan za Oskara Džef Bridžis) nestao i Kesedijeva misija je da ga pronađe, a Bob će impulsivno odlučiti da mu pravi društvo u toj potrazi. Kada ovaj par pronađe Džanga u tajnom kampu za obuku koji vodi otpadnik vidovnjak, Leri Huper (dvostruki dobitnik Oskara Kevin Spejsi), reporter će se naći u sred sukoba između oružanih snaga Džangove vojske „Nova Zemlja“ i Huperove lične milicije super vojnika. Kako bi preživeo ovu ludu avanturu, Bob će morati da nadmudri neprijatelja za koga nije ni pomislio da je moguć

ZATVORENO OSTRVO (SHUTTER ISLAND)

FEST:  26. februara u 22h
U bioskopima od 11. marta 2010. godine

image010 Režija: Martin Skorsese
Uloge: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams i Max Von Sydow
Žanr: triler

Sadržaj: Od oskarovca Martina Skorsezea dolazi film „Zatvoreno ostrvo“, priča o dva američka maršala, Tediju Denijelsu (Leonardo DiKaprio) i Čaku Olu (Mark Rufalo), koji su pozvani na udaljeno i pusto ostrvo nedaleko od obale Masačusetsa kako bi istražili misteriozan nestanak žene-ubice iz bolnice za lečenje duševno obolelih kriminalaca, koja izgleda kao tvrđava.

Taramount film

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,