ERP 2024

Panasonic: Projekat upravljanja energijom u kući

Lifinity PhotographKompanija Panasonic Europe najavila je saradnju sa danskim energetskim preduzećem SEAS-NVE, sa kojim će započeti pilot projekte pametnih sistema upravljanja energijom koji će predstavljati kamen temeljac za buduće eko-kuće u Evropi. Da bi se istakla uloga tehnologije u realizaciji ciljeva, na konferenciji COP15, koja će biti održana u Kopenhagenu, biće izložen prototip kuće uz korišćenje sistema Lifinity Home Energy Management (HEMS) kompanije Panasonic i tehnologije Smart Grid kompanije SEAS-NVE uz pomoć koje se na inteligentan način upravlja potrošnjom energije prilikom korišćenja kućnih aparata, grejanja i osvetljavanja.

Lifinity HEMS sistem kompanije Panasonic pomaže domaćinstvima da ostvare uštedu energije tako što će sami biti u prilici da prate potrošnju uz pomoć pametnog čitača koji će pružati ekološke savete, kontrolisati grejanje, osvetljenje, ali i kućne aparate direktno ili na daljinu. Korisnički interfejs čitača obuhvata kontrolne ploče računara ili smart telefona, a umreženi senzori i aparati koji sarađuju sa centrom Lifinity HEMS tehnologije rade na poboljšanju ukupne potrošnje energije u kući bez narušavanja komfora.

Pročitajte i:  AI podvodni dron koji pliva i istražuje okeane

Tehnologija kompanije SEAS-NVE, Smart Grid, bazirana je na Echelon nizu integrisanih elektronskih merača dostupnih preko web servisa i preko IP mrežne infrastrukture. Višestruka merenja mogu da dele jednu IP konekciju omogućavajući sistemu da se lakše uključi novu široku oblast mrežnih tehnologija.

Facebook komentari: