Otvoren konkurse za Adobe Design Achievement Awards 2010 nagrade

adobenagradeKompanija Adobe danas je raspisala konkurs za desetu, jubilarnu godišnju nagradu Adobe Design Achievement Awards (ADAA). Svoje radove, fotografije, ilustracije, animacije, na konkurs mogu da pošalju studenti grafičkog dizajna, digitalni snimatelji i programeri s priznatih visokoškolskih ustanova širom sveta. Već drugu godinu uzastopno Icogarda (International Council of Graphic Design Associations) podržava i suorganizuje raspisivanje konkursa za ovu prestižnu studentsku nagradu. Ceremonija dodele nagrada održaće se tokom MAX konferencije koju će Adobe organizovati u Los Angelesu krajem oktobra 2010. godine.

“Svake godine, svedoci smo povećanja kvaliteta i kreativnosti studentskih projekata koji se prijavljuju za Adobe Design Achievement Awards. Kako razvoj tehnologije napreduje ubrzanim tempom, očekujemo da će prijavljeni radovi u 2010. da pomaknu granice dizajna, pogotovo interaktivnog –  i da će pritom da dođe do izražaja golem talent stvoren na priznatim visokoškolskim ustanovama širom sveta”, istakla je Ann Lewnes, viša potpredsednica korporativnog marketinga u Adobeu.

“Iduće godine obeležava se deseta godišnjica Icogradinog Education Manifesta, kao i deseta godišnjica dodele prestižnih nagrada Adobe Design Achievement Awards. Partnerstvo s Adobeom jača našu predanost usmerenu na unapređenje edukacije dizajna kroz globalnu saradnju naše dve obrazovne mreže”, rekao je Russell Kennedy, predsednik Icograde.

Pročitajte i:  Velika Britanija proširuje istragu o kupovini kompanije Figma

Kako je potražnja za talentovanim dizajnerima i programerima u konstantnom porastu, Adobe Design Achievement Awards dodeljuju se studentima za radove u tri kategorije: Interaktivni mediji, pokretni mediji i tradicionalni mediji.

Studenti mogu svoje radove da prijave na web stranici Adobe Design Achievement Awards do 4. juna 2010. godine. Finalisti će biti pozvani na ceremoniju dodele nagrada za vreme održavanja Adobe MAX konferencije u Los Angelesu i tada će im biti uruče novčane ili nagrade u obliku softverskih paketa.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , ,