ePlaneta

Panasonic: Viera LCD TV uskoro i sa LED pozadinskim osvetljenjem

Kompanija Panasonic, objavila je da će u 2010. godini predstaviti tri nove, elegantne i ekološki prihvatljive LED serije s pozadinskim osvetljenjem u okviru svoje linije VIERA LCD televizora za 2010.godinu, koje su izložene na Panasonic konvenciji u Minhenu u Nemačkoj ove godine.

panav20_large4 Panasonicova vrhunska linija VIERA LED-LCD televizora sastojaće se od Full HD V20 modela od 1080p (42”, 37” i 32”), modela D28 (37” i 32”) i modela D25 (42”, 37” i 32”) kao i HD serije modela D28 (22” i 19”). Panasonicovi LCD televizori s pozadinskim osvetljenjem poseduju visok kvalitet slike zahvaljujući širokom uglu gledanja i opciji 200 Backlight blinking Intelligent Frame Creation Pro. Pored toga, televizori privlače pažnju tankim dizajnom, sposobnošću povezivanja i niskom potrošnjom energije.

Beli LED-ovi su smešteni na vrhu i dnu unutrašnjeg okvira televizora, zajedno s panelom posebne difuzije svetla koji je dizajniran tako da ravnomerno širi svetlost iza LCD panela. Kao rezultat postiže se uravnotežen opseg boja i jačina osvetljenja na celom ekranu. Ugao gledanja i kontrast su znatno poboljšani, dok je potrošnja energije znatno smanjena. Upotrebljavajući panele od 10 bitova, televizori garantuju najmirniju moguću gradaciju oblika i boja.

Najnovija Panasonicova 200 Backlight blinking Intelligent Frame Creation Pro tehnologija dovodi visok kvalitet pokretnih slika na LCD televizorima skoro do savršenstva. Inovativni pristup 200 BLB IFC Pro kombinuje signal od 100 Hz procesuiran s ciklusom od 100 bljeskova svetlosnog signala. Gledalac opaža svetliju, oštriju i jasniju sliku s glatkim predmetima u pokretu i bez smetnji u signalu – kvalitet slike u pokretu kakva do sada nije viđena na LCD televizorima.

IPS panel svih LED LCD modela osigurava dodatno širi ugao gledanja. To znači da su boje i kontrasti jači, čak i onda kada se na ekran televizora gleda sa strane. To je posebno važno kada nekoliko ljudi sedi zajedno ispred televizora. Izvanredni dinamički kontrast opsega 2 Mio:1 osigurava da se crna boja ne prikazuje kao siva već kao duboka i jasna boja.

Novi televizori dolaze u tankom i elegantnom dizajnu koji je savršen za postavljanje na zid. Njihov tanak profil od samo 1.5 inča ostvaren je uz pomoć činjenice da iza panela nema pozadinskog osvetljenja, već su mali LED-ovi smešteni na vrhu i dnu ruba okvira. Oba modela, D25 i D28 krasi moderni VIERA Pure Line dizajn koji kombinuje minimalistički i elegantni kosi dizajn sa suptilnom gradacijom boja. Serije modela D28 dolaze u elegantnom dizajnu Photo Frame s različitim bojama, uključujući satensko srebrnu, sjajno ljubičastu i nežno belu boju.

Serije modela V20, D28 (37” i 32”) i D25 ne uključuju samo opciju VIERA CAST, koja omogućava gledaocima pristup određenom internet sadržaju jednostavnim klikom na dugme dok sede u dnevnom boravku već su opremljene i opcijom VIERA Image Viewer, koja je najbolja za gledanje HD videa i mirnih digitalnih slika, slušanje muzike, ali koja omogućava i opciju HDD snimanja putem USB-a. Zatim, DLNA – umrežavanje omogućava pokretanje digitalnih podataka smeštenih na drugim DLNA – osposobljenim na urađajima unutar kućne mreže ili na VIERA televizoru, dok trostruki ugrađeni DVB podešivač eliminiše potrebu za upravljačkim kutijama na televizoru ili spoljnim prijamnicima (podržane usluge razlikuju se od zemlje do zemlje). Ozvučenje V-Audio Pro donosi virtualno okruženje i efekat više programskog sistema s fantastičnim odjekom basa i detalja, sa samo dva zvučnika. Modeli D28 od 22” i 19” uključuju opciju iPod Dock koja omogućava uživanje u vašoj najdražoj muzici, filmovima i slikama na vašem VIERA televizoru.

„Dodatni modeli LED-LCD HD televizora obogaćuju liniju Panasonic LCD televizora i potrošačke opcije za tu svrhu poput veličini ekrana i tehnologije,“ izjavio je Fabien Roth, viši marketing menadžer u kompaniji Panasonic. „Naša kompanija je uvek verovala u stvaranje proizvoda koji koriste potrošačima i nude im mnoštvo zabavnih mogućnosti. Zbog toga VIERA linija Panasonic televizora visoke definicije obuhvata najpopularnije televizijske tehnologije, LCD televizore koji uključuju LED-LCD-e i plazme.“

Panasonic, Grayling

Facebook komentari: