BIZIT plus

Panda: Besplatni cloud antivirus

cloudantivirusKompanija Panda Security najavljuje beta izdanje Panda Cloud Antivirus rešenja, prvog cloud antivirus programa koji za 50% manje utiče na performanse računara u odnosu na prosek u ovoj oblasti.

Novim programom Panda uvodi novi model zaštite koji koristi thin-client arhitekturu agenata i servera koji obrađuju i blokiraju zlonamerne programe efikasnije od lokalno instaliranih proizvoda. Premeštanjem procesa skeniranja i procene u cloud sistem, kao i primenjivanjem neinvazivnih tehnika zaustavljanja opasnosti na klijentskim sistemima, Panda Cloud Antivirus može da pruži naprednu zaštitu od novih i nepoznatih virusa upotrebom agenta koji troši vrlo malo sistemskih resursa.

Tradicionalni antivirus proizvodi zasnivaju se na više lokalno instaliranih tehnologija koje svaki fajl seniraju na više načina. Taj proces koristi dosta lokalne memorije i procesorske snage, što negativno utiče na performanse računara. Primena cloud rešenja kombinuje lokalnu detekciju i skeniranje u cloud sistemu radi maksimizacije rezultata i minimizacije upotrebe resursa.

Panda Cloud Antivirus ima lokalni i udaljeni antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, heuristiku i goodware keš, a koristi 17 MB RAM-a i 50% prosečne potrošnje performansi u ovoj oblasti. Više informacija o novom proizvodu i besplatni dowload potražite na zvaničnom web sajtu.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kako da uklonite antivirus koji niste ni instalirali