BIZIT plus

Paramount+ dostigao 60 miliona korisnika

Paramount je otkrio da njegova usluga striminga ima preko 60 miliona pretplatnika, dodavši 4,1 milion u prvom kvartalu. Platforma je imala 43 miliona korisnika na kraju prošlog proleća, što je skok od skoro 40% za nekoliko meseci.

paramount+

Paramount+ ostvaruje sjajne rezultate poslednjih meseci

Usluga je imala pomoć od emisija kao što je poslednja sezona Star Trek: Picard, Tulsa King i Yellowstone spinoff 1923. Paramount+ takođe hvali pristup nedavnim filmovima kao što je Top Gun: Maverick. Paket Showtime-a je takođe pomogao da se privuku ljudi željni da gledaju naslove poput Yellowjackets-a.

Bilo je i drugih uspeha. Paramount-ova besplatna usluga Pluto TV premašila je broj od 80 miliona aktivnih korisnika mesečno zahvaljujući skoku od 35% u broju sati gledanja iz godine u godinu. Sve veće oslanjanje kompanije na striming takođe je postalo jasno kroz finansijske brojke. Dok je ukupan prihod od pretplate porastao za 50% u poređenju sa godinom ranije, novac koji je priticao od Paramount+ porastao je za 65%.

Ne očekujte da će Paramount+ mnogo promeniti svoju strategiju. Usluga se i dalje oslanja na emisije Star Trek kao što je Strange New Worlds, a da ne spominjemo sportske ekskluzive poput UEFA Lige šampiona. Taj nalet novog sadržaja može imati cenu, jer je Paramount+ nedavno povećao cene. Međutim, ako su gledaoci voljni da ostanu, investicija bi se lako mogla isplatiti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: