Partner BIZIT 2020 konferencije: Udruženje banaka Srbije

Fintech alati, digitalizacija banaka i digitalna transformacija u bankarskom sektoru biće jedna od tema ovogodišnje BIZIT konferencije čiji će partner biti i Udruženje banaka Srbije, koje sledeće godine obeležava stogodišnjicu od osnivanja.

PCPress.rs Image

Cilj Udruženja je jačanje reputacije bankarskog sektora u zemlji i inostranstvu. Od osnivanja 1921. godine, Udruženje banaka predstavlja, štiti i unapređuje delatnost svojih članica i usklađuje bankarsku praksu primenom opštih pravila i principa stručnog rada i dobrih poslovnih običaja. U skladu sa trendovima u bankarstvu, Udruženje banaka kroz svoje organizacione delove: Kreditni biro, Klirinšku instituciju banaka i Centar za bankarsku obuku, razvija aktivnosti kojima pruža podršku bankama i značajno olakšava njihov rad. Aktivan rad stručnih odbora iz svih segmenata bankarskog poslovanja predstavlja pomoć bankama u pogledu upravljanja rizicima, poslovanja sa stanovništvom, digitalnog bankarstva, bezbednosti bankarskih klijenata, platnog prometa, međunarodnih računovodstvenih standarda, komplajans funkcije, razvijanja finansijskih tržišta i tako dalje.

UBS je član Evropske bankarske federacije (EBF), Evropske bankarske trening mreže (EBTN), Udruženja banaka centralne i istočne Evrope (BACEE), Međunarodnog koordinacionog saveta udruženja banaka istočne i centralne Evrope (IBC), Asocijacije kreditnih registara (ACCIS), Komisije za bankarsku tehnologiju i praksu međunarodne privredne komore (ICC). Intenzivno sarađuje sa brojnim međunarodnim institucijama, udruženjima banaka i drugim međunarodnim finansijskim organizacijama (SWIFT, Evropski institut za komplajans, ATTF).

Udruženje je posebno posvećeno finansijskoj edukaciji, kao i društveno odgovornim projektima, među kojima se ističe Fondacija za studije nauka i umetnosti, koju je još 1996. godine Udruženje formiralo zajedno sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti i Narodnom bankom Srbije. Cilj Fondacije je da obezbeđuje uslove za obrazovanje mladih i izuzetno talentovanih studenata i učenika i njihovo osposobljavanje za stvaralački rad u nauci i umetnosti.

PCPress.rs Image

Ovogodišnja BIZIT 2020 manifestacija, najznačajniji IT biznis skup na ovim prostorima, 4. i 5. novembra će se po prvi put održavati u dva paralelna formata! Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i onlajn. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za onlajn praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu.

Iako novembar ove godine izgleda daleko kao nikada pre, pravi je trenutak da već sada prijavite učešće na BIZIT-u i rezervišete svoje mesto, naročito za prisustvo uživo, budući da će broj učesnika za ovu opciju biti strogo limitiran.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,