PayPal: Još prostora za Bitkoin

PayPal je u martu odlučio da konačno prihvati kriptovalute kao sredstvo plaćanja, pa su korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama tom prilikom dobili zeleno svetlo za upotrebu digitalnih valuta.

PCPress.rs Image

To nije bio prvi put da PayPal prizna kriptovalute, budući da je u oktobru 2020. ponudio mogućnost da se digitalne valute kupuju, prodaju i čuvaju u okviru naloga na ovoj platformi. Kada se klikne na posebno polje za upravljanje kriptovalutama u okviru aplikacije, korisnik dobija mogućnost da kupi Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin. Eksperti su ovaj potez protumačili kao važan glas podrške za digitalne valute i korak ka tome da ih usvoji veći broj običnih građana. PayPal nije prva kompanija koja se okrenula kriptovalutama, pa je, na primer, Square Cash na svoju aplikaciju doneo Bitkoin još 2018. godine.

PCPress.rs Image

U martu se otišlo još dalje, pa su kriptovalute počele da se koriste jednako kao kreditne kartice u okviru PayPal novčanika. PayPal je tako nakon godina oklevanja duboko zagazio u svet digitalnih valuta, a korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama će uskoro moći da obavljaju transakcije i preko drugih aplikacija, pa će svoje PayPal naloge moći da povezuju s aplikacijama kao što je Coinbase. To je još jedan korak ka potpunom prihvatanju kriptovaluta, a korisnicima se daje dodatna sloboda, budući da nisu prinuđeni da kripto-transakcije obavljaju isključivo preko PayPal platforme.

Pročitajte i:  Nemačka vlada poseduje oko 2 milijarde dolara u bitcoinima

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

1 thoughts on “PayPal: Još prostora za Bitkoin

  • 29. 05. 2021. at 23:08
    Permalink

    Osmislili su novu novu kriptovalutu “pi”. Ako se “probije” mogla bi da postane vredna kao i bitkoin. Da bi ste rudarili treba da skinete Pi Network aplikaciju sa Google play prodavnice i da se registrujete..Sve je besplatno. Ukucajte da vas je pozvao serbianforse. Srećno

Comments are closed.