PayPal objavljuje passkey loginove za Android u SAD-u

PayPal proširuje pristup lozinkom za prijavu za Android korisnike u SAD-u, sve dok pristupaju web sajtu u Chrome pretraživaču. Procesor plaćanja je prvi put uveo pristupne šifre za Apple-ove računare i tablete koji koriste macOS Ventura i iPadOS16 u oktobru prošle godine.

PayPal objavljuje passkey loginove za Android u SAD-u

Nova opcija dostupna samo na uređaju koji ima Android 9

Do decembra prošle godine, pristupni ključevi su uvedeni u stabilan Chrome. Sada PayPal ispunjava svoje obećanje, uz neka ograničenja. Opcija prijavljivanja još uvek nije dostupna za Android aplikaciju procesora plaćanja, a korisnici mogu da je aktiviraju samo ako koriste Chrome na uređaju koji koristi Android 9. Nova tehnologija autentifikacije omogućava korisnicima da pristupe web sajtu i servisima koji je podržavaju bez potrebe da unose korisnička imena i lozinke.

Iako može da koristi biometrijsku autentifikaciju za verifikaciju identiteta korisnika, to nije sasvim isto kao trenutna tehnologija za prijavljivanje koja automatski popunjava polja za prijavu koristeći prepoznavanje lica ili otiska prsta. Tehnologija stvara par kriptografskih ključeva koji postaje povezan sa korisničkim nalogom. Aplikacije i usluge koje podržavaju pristupne ključeve koriste javni ključ za potvrdu identiteta osobe tako što ga uparuju sa privatnim ključem, koji se čuva u uređaju korisnika.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Da bi aktivirali pristupne ključeve za PayPal na Androidu, korisnici koji ispunjavaju uslove moraju prvo da se prijave na tradicionalan način u Chrome pretraživaču. Zatim će se pojaviti opcija za „kreiranje pristupnog ključa“ i od njih će biti zatraženo da verifikuju svoj identitet koristeći svoju biometriju ili lozinku svog telefona. Kada završe sa podešavanjem, otkriće da više neće morati ništa da unose da bi brzo proverili kupovine preko PayPal-a u Chrome-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,