ePlaneta

PayPal otpušta 2.500 radnika

CEO PayPal-a, Alex Chriss, najavio je otpuštanje devet procenata zaposlenih. Ta odluka pogodiće 2.500 radnika. Ova odluka dolazi skoro tačno godinu dana nakon što je ova kompanija već otpustila 2.000 radnika, u cilju smanjenja troškova poslovanja.

PCPress.rs Image

PayPal je jedna od prvih kompanija u industriji online plaćanja. Poslednjih godina konkurencija je značajno porasla što je dovelo do velikog pritiska na poslovanje. Takođe analitičari smatraju da će uslediti smanjenje vrednosti akcija ove kompanije.

Interesantno je da je PayPal je tokom prošle godine imao povećanje prihoda od osam procenata (ukupno 7.42 milijarde dolara) u odnosu na 2022. godinu, pa po tom parametru deluje da nije bilo potrebe za novim otpuštanjima. Desio se i „dvocifreni“ rast procenata broja transakcija. Međutim, Chriss, koji je preuzeo vođstvo nad kompanijom u septembru prošle godine, u novembru je naveo da su troškovi poslovanja preveliki i da usporavaju rast kompanije. Izgleda da je upravo to bio okidač za novu turu otpuštanja radnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,