PayPal otpušta 2000 radnika

PayPal će uskoro postati najnovija tehnološka kompanija koja će otpustiti značajan deo svojih zaposlenih. Kompanija za platni promet objavila je da planira da otpusti približno 2.000 zaposlenih, što je broj koji iznosi oko 7% njenog ukupnog broja zaposlenih. Otpuštanja će se desiti u narednih nekoliko nedelja, pri čemu će neki delovi kompanije biti pogođeni više od drugih.

PayPal otpušta 2000 radnika

PayPal prati trend otpuštanja radnika u velikim tehnološkim kompanijama

Kompanija se pridružuje rastućoj listi tehnoloških kompanija koje su poslednjih meseci najavile otpuštanja. Prošlog meseca, Google je otkrio planove za otpuštanje 12.000 zaposlenih, ili oko 6% globalne radne snage. Pre toga, Microsoft je rekao da će otpustiti 10.000 radnih mesta. Kompanija navodi da iako je napravila značajan napredak u pravilnom određivanju strukture troškova i fokusirala resurse na ključne strateške prioritete, ima još posla.

Vredi napomenuti da američka ekonomija još nije ušla u recesiju. Nacionalna stopa nezaposlenosti od 3,5% je na 50-godišnjem minimumu, a bruto domaći proizvod je rastao u poslednjim kvartalima. Osvrćući se konkretno na PayPal, kompanija je nadmašila očekivanja Wall Street-a tokom svog poslednjeg poziva o zaradi, sa povećanjem prihoda za 11% i 7% na godišnjem nivou, respektivno.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: