BIZIT plus

PayPal patentirao tehnologiju za borbu protiv ransomware-a

Gigant za digitalne isplate PayPal je patentirao cybersecurity tehnologiju kako bi zaštitio korisnike od kripto ransomware-a, navodi se u dokumentu američkog Zavoda za patente (USPTO) koji je objavljen 16. aprila.

PCPress.rs Image

Sistem opisan u patentu, pod nazivom „Tehnike ranog otkrivanja i ublažavanja ransomware-a“, ima za cilj da poboljša otkrivanje ransomware-a i spreči ga da zaključa pristup korisnicima njihovim fajlovima. PayPal-ov patent opisuje ransomware kao malver koji može da enriptuje originalne podatke i izbriše ne-enkriptovanu originalnu verziju, a zlonamerna strana obično zahteva od korisnika da plati u anonimnoj kriptovaluti kako bi dešifrirali podatke i fajlove.

Kao takav, PayPal namerava da spreči napadače da preuzmu fajlove korisnika tako što će otkriti prvu kopiju originalnog sadržaja fajla i sprečiti njeno brisanje ako je modifikovani sadržaj enkriptovan. S tim u vezi, patent takođe nastoji da otkrije da li ransomware radi na računaru, za koji se očekuje da ublaži ili izbegne negativne efekte ransomware-a.

PCPress.rs Image

Prošle godine, PayPal je podneo zahtev za još jedan patent kako bi povećao brzinu kripto-plaćanja korišćenjem sekundarnih privatnih ključeva kako bi se smanjilo vreme čekanja za transakcije između trgovaca i potrošača. Nedavno je globalni tehnološki gigant IBM podneo još jedan blockchain patent za upravljanje podacima i interakcijama za autonomna vozila.

Pročitajte i:  Hakeri sve više koriste koriste deepfake snimke

Izvor: Cointelegraph

Facebook komentari: