PayPal uvodi plaćanje kriptovalutama

PayPal je odlučio da konačno prihvati kriptovalute kao sredstvo plaćanja, te će korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama dobiti zeleno svetlo za upotrebu digitalnih valuta.

PCPress.rs Image

Ovo nije prvi puta da PayPal priznaje kriptovalute, te je u oktobru 2020. ponudio mogućnost da se digitalne valute kupuju, prodaju, te čuvaju u okviru naloga na ovoj platformi. Kada se klikne na posebno polje za upravljanje kriptovalutama u okviru aplikacije, korisnik dobija mogućnost da kupi Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin. Eksperti su ovaj potez protumačili kao važan glas podrške za digitalne valute, te korak ka tome da ih usvoji veći broj običnih građana. PayPal nije prva kompanija koja se okrenula kriptovalutama, pa je, na primer, Square Cash na svoju aplikaciju doneo Bitcoin još 2018. godine.

PCPress.rs Image

Sada se otišlo još dalje, pa je ovo prvi put da kriptovalute mogu da se koriste jednako kao kreditne kartice u okviru PayPal novčanika. Servis bi trebalo da postane dostupan narednih meseci, što će omogućiti plaćanje digitalnim novčićima. Korisnici će tokom jedne transakcije moći da koriste samo jednu kriptovalutu, a za obavljene transakcije neće plaćati nadoknadu. Pretpostavlja se da je do ove odluke došlo nakon što je sve veći broj velikih kompanija počeo da pokazuje interesovanje za kriptovaluteTesla je u februaru pazarila Bitkoin u vrednosti od 1,5 milijardi dolara, te kupcima nedavno omogućila da vozila plaćaju kriptovalutama.

Pročitajte i:  Tesla spušta cenu FSD-a na 99 dolara mesečno 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,