PayPal uvodi trgovinu kriptovalutama u Velikoj Britaniji

PayPal donosi mogućnost kupovine, držanja i prodaje kriptovaluta, sve to nakon što su ove mogućnosti ranije lansirane u Sjedinjenim Američkim Državama.

PCPress.rs Image

Putem PayPal naloga pristup Bitcoinu, Ethereumu, Litecoinu i Bitcoin Cashu

U saopštenju kompanije navodi se da će korisnici sa sedištem u Velikoj Britaniji moći da kupuju, drže i prodaju Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash putem svog PayPal naloga. Osim toga, aplikacija PayPal će omogućiti korisnicima da pregledaju cene kriptovaluta u realnom vremenu i pristupe informacijama o mogućnostima i rizicima koje kupovina takvih valuta nosi.

Kupovina i prodaja kriptovaluta je predstavljena svim korisnicima aplikacije u SAD -u još u novembru 2020. godine. Od tada su korisnici mogli da se odjave sa kripto naloga, i da istražuju nove funkcije. Kompanija dodaje da korisnici mogu kupiti kriptovalute samo u vrednosto od jedne funte, a iako ne postoje naknade za držanje valute, korisnici će morati platiti naknade za transakcije i konverziju valute. Još nije jasno da li je ukupno ograničenje koliko možete kupiti ograničeno na ekvivalent od 100,000 dolara (73,000 funti), koliko je trenutno ograničenje u SAD -u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: