Top50 Glas publike

Bilo kuda, kancelarija svuda

Nova vremena nameću nove izazove i potrebe. Nekada je bilo nezamislivo da se posao donosi kući, a taman posla da se nosi na odmor. S druge strane, bilo je i nezamislivo da u radno vreme kod kuće kuvamo ručak, odradimo trening ili pregledamo deci domaće zadatke. U isto vreme, možemo da održimo i neku prezentaciju, online sastanak ili da sastavimo neki izveštaj, obučeni u trenerku (bar donji deo). Ipak, i na to smo se navikli.

PCPress.rs Image

I velike kompanije su shvatile da je svetski trend – rad od kuće, ili da ne ograničavamo, rad sa udaljene lokacije koja nije kancelarija, pa u dogovoru sa zaposlenima dozvoljavaju da se određeni broj radnih dana u toku meseca obavlja van kancelarije. Čak su i hoteli prilagodili svoju ponudu, pa su svoje sobe opremili ultra brzim internetom i udobnim radnim stolicama.

Rad na daljinu kao nova realnost

Rad na daljinu postaje nova realnost, a da bi sve funkcionisalo kako valja i da posao ne bi trpeo, potrebno je i da računarska oprema bude potpuno mobilna i pre svega – kvalitetna. Dobar laptop se uglavnom podrazumeva, ali primećujemo da se neretko zanemaruje kvalitet kompjuterskih periferija. Funkcije koje su ugrađene u prenosni računar često su neodgovarajuće za produktivan i višesatni rad. Tastature znaju često biti preuske, a položaj ruku s vremenom postaje veoma naporan jer je nemoguće odvojiti tastaturu od ekrana. Kamera na laptopu (ukoliko postoji) je neretko slabije rezolucije i na neadekvatnoj poziciji, a o nespretnosti korišćenja tačpeda umesto miša da ne govorimo. Slušalice i mikrofon su posebna priča, bez kojih nam je danas maltene nezamislivo na online sastancima. Stoga, ako su vam dobro poznati ovi izazovi s kojima smo se i sami susreli, u nastavku ćete sigurno pronaći rešenja koja će vas dugoročno obradovati i olakšati radne dane ispred nas.

Pročitajte i:  Kako obezbediti uspešno radno okruženje na daljinu

PCPress.rs Image

Za sve korisnike mobilne kancelarije Logitech je spremio set preporučenih saveznika za udoban i produktivan rad, sastavljen od bežične tastature i miša iz linije MK540, web kamere C922 i slušalica sa mikrofonom H390 u čiji smo se kvalitet i sami uverili te ih sa zadovoljstvom preporučujemo.

MK540 bežični komplet

PCPress.rs Image

Ergonomski i lagani komplet bežične tastature i miša MK540 možete svugde poneti sa sobom i jednostavno se povezati, a vaše kuckanje i kliktanje zasigurno neće nikome smetati jer su skoro pa nečujni. Takođe, oko zamene baterija ne morate mnogo da brinete jer je prosečno vreme trajanja baterije na tastaturi 36 meseci, a kod miša 18 meseci.

C922 web kamera

Za ekstra kvalitetnu sliku i zvuk kod kreiranja video materijala ili online sastanaka će se pobrinuti web kamera C922 koja će vas na prvu osvojiti Full HD rezolucijom i HD autofokusom, ali i odličnom jasnoćom zvuka stereo mikrofona. Dodatni plus daje i mogućnost redukcije osvetljenja koje reaguje automatski po potrebi, što će zasigurno još više podići kvalitet vašeg videa.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Praznici nam stižu

PCPress.rs Image

H390 slušalice

Ako ste se na tren zabrinuli za privatnost svojih razgovora, iz Logitecha stiže spreman odgovor i na to pitanje. Slušalice H390 sa sklopivim mikrofonom su potpuno prilagođene za video pozive jer minimizuju buku u pozadini, a komande za utišavanje i pojačavanje zvuka se nalaze na samom kablu, odmah pri ruci. Mekani jastučići od veštačke kože čine ih udobnima za višesatno korišćenje pa se nemojte iznenaditi ako ih i nakon odrađenih poziva ostavite na glavi i uživate u odličnom zvuku najdražih pesama.

PCPress.rs Image

Pošto smo se za perifernu opremu lako odlučili, ostaje samo da izaberemo neku modernu torbu u kojoj ćemo lako prenositi našu mobilnu kancelariju, pa možda čak i do nekog lepog kafića na plaži ili na omiljenoj planini.

Izvor: Logitech

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,