Bilo kuda, kancelarija svuda

Nova vremena nameću nove izazove i potrebe. Nekada je bilo nezamislivo da se posao donosi kući, a taman posla da se nosi na odmor. S druge strane, bilo je i nezamislivo da u radno vreme kod kuće kuvamo ručak, odradimo trening ili pregledamo deci domaće zadatke. U isto vreme, možemo da održimo i neku prezentaciju, online sastanak ili da sastavimo neki izveštaj, obučeni u trenerku (bar donji deo). Ipak, i na to smo se navikli.

PCPress.rs Image

I velike kompanije su shvatile da je svetski trend – rad od kuće, ili da ne ograničavamo, rad sa udaljene lokacije koja nije kancelarija, pa u dogovoru sa zaposlenima dozvoljavaju da se određeni broj radnih dana u toku meseca obavlja van kancelarije. Čak su i hoteli prilagodili svoju ponudu, pa su svoje sobe opremili ultra brzim internetom i udobnim radnim stolicama.

Rad na daljinu kao nova realnost

Rad na daljinu postaje nova realnost, a da bi sve funkcionisalo kako valja i da posao ne bi trpeo, potrebno je i da računarska oprema bude potpuno mobilna i pre svega – kvalitetna. Dobar laptop se uglavnom podrazumeva, ali primećujemo da se neretko zanemaruje kvalitet kompjuterskih periferija. Funkcije koje su ugrađene u prenosni računar često su neodgovarajuće za produktivan i višesatni rad. Tastature znaju često biti preuske, a položaj ruku s vremenom postaje veoma naporan jer je nemoguće odvojiti tastaturu od ekrana. Kamera na laptopu (ukoliko postoji) je neretko slabije rezolucije i na neadekvatnoj poziciji, a o nespretnosti korišćenja tačpeda umesto miša da ne govorimo. Slušalice i mikrofon su posebna priča, bez kojih nam je danas maltene nezamislivo na online sastancima. Stoga, ako su vam dobro poznati ovi izazovi s kojima smo se i sami susreli, u nastavku ćete sigurno pronaći rešenja koja će vas dugoročno obradovati i olakšati radne dane ispred nas.

PCPress.rs Image

Za sve korisnike mobilne kancelarije Logitech je spremio set preporučenih saveznika za udoban i produktivan rad, sastavljen od bežične tastature i miša iz linije MK540, web kamere C922 i slušalica sa mikrofonom H390 u čiji smo se kvalitet i sami uverili te ih sa zadovoljstvom preporučujemo.

MK540 bežični komplet

PCPress.rs Image

Ergonomski i lagani komplet bežične tastature i miša MK540 možete svugde poneti sa sobom i jednostavno se povezati, a vaše kuckanje i kliktanje zasigurno neće nikome smetati jer su skoro pa nečujni. Takođe, oko zamene baterija ne morate mnogo da brinete jer je prosečno vreme trajanja baterije na tastaturi 36 meseci, a kod miša 18 meseci.

C922 web kamera

Za ekstra kvalitetnu sliku i zvuk kod kreiranja video materijala ili online sastanaka će se pobrinuti web kamera C922 koja će vas na prvu osvojiti Full HD rezolucijom i HD autofokusom, ali i odličnom jasnoćom zvuka stereo mikrofona. Dodatni plus daje i mogućnost redukcije osvetljenja koje reaguje automatski po potrebi, što će zasigurno još više podići kvalitet vašeg videa.

PCPress.rs Image

H390 slušalice

Ako ste se na tren zabrinuli za privatnost svojih razgovora, iz Logitecha stiže spreman odgovor i na to pitanje. Slušalice H390 sa sklopivim mikrofonom su potpuno prilagođene za video pozive jer minimizuju buku u pozadini, a komande za utišavanje i pojačavanje zvuka se nalaze na samom kablu, odmah pri ruci. Mekani jastučići od veštačke kože čine ih udobnima za višesatno korišćenje pa se nemojte iznenaditi ako ih i nakon odrađenih poziva ostavite na glavi i uživate u odličnom zvuku najdražih pesama.

PCPress.rs Image

Pošto smo se za perifernu opremu lako odlučili, ostaje samo da izaberemo neku modernu torbu u kojoj ćemo lako prenositi našu mobilnu kancelariju, pa možda čak i do nekog lepog kafića na plaži ili na omiljenoj planini.

Izvor: Logitech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,