Top50 2023

PC Press 187 u prodaji

Pošto smo u prošlom broju napravili kućnu mrežu, red je i da je uposlimo. A za razliku od poslovne mreže kojom uglavnom cirkulišu dokumenti, u kućnoj mreži vrteće se uglavnom multimedija, što nije ni malo lakši zadatak za infrastrukturu. Spremili smo i vanredni pregled notebook računara, a zbog letnjih sportskih priredbi, spremamo i vanredni pregled televizora. Da li će sve to raditi na Windows 8 sistemu ili bar na novoj Intel Ivy Bridge platformi, ostaje da se vidi, ali možda je vreme da svoj kućni ili radni prostor oplemenite LED osvetljenjem po projektima Voje Antonića…

PCPress-187-cover

PCPress-187-content_01

Kućna multimedija

Pošto smo formirali kućnu mrežu, vreme je da je iskoristimo na najbolji način, skladišteći informacije i prosleđujući ih tamo gde su potrebne. Dopunimo našu novu mrežu sadržajima – kućnom multimedijom.

PCPress-187-content_02

Tržišni pregled notebook računara

Izaberite svoj novi notebook… Lako je reći, ali kada se nađete pred prepunim rafom u Tehnomanija prodavnici, dileme će sustizati jedna drugu. Koliki računar želite, koliko će baterije trajati, da li uzeti veliki disk ili mali, brzi SSD… PC Press‑ov veliki tržišni pregled pomoći će vam da leto dočekate sa idealnim malim PC‑jem.

PCPress-187-content_03

Windows 8: Metro u pripremi

Kraj februara doneo je novo probno izdanje Windows‑a 8. Ova verzija namenjena je svim korisnicima, pa u skladu s tim nosi naziv Consumer Preview. Novosti će neke obradovati, a neke iznervirati. Kao i obično, ravnodušnih će biti veoma malo…

PCPress-187-content_04

Intel Ivy Bridge

Ivy Bridge, kao direktni naslednik Sandy Bridge jezgra, predstavlja Intel‑ov tick razvojni korak, ali ovoga puta su modifikacije unutar procesora nešto veće nego što smo očekivali. Isprobali smo prvu pristiglu matičnu ploču.

PCPress-187-content_05

Cisco Cius – poslovni tablet

Svi proizvođači tableta napominju kako ovi uređaji, pored zabave i surfovanja, mogu da se koriste i za posao. Cisco za Cius kaže da mu je osnovna namena rad u poslovnom okruženju – šta to podrazumeva?

PCPress-187-content_06

LED rasveta

Nastavljajući predstavljanje projekta kućne LED rasvete, bavimo se hardverom drajvera za rasvetna tela, koji može da se koristi kao nezavisna jedinica ili u sprezi s kontrolerom. Ostaje još da napišemo program…

PCPress-187-content_07

ICT: Dobar izbor karijere

Izbor karijere u ICT oblasti danas predstavlja jedan od najsigurnijih načina da obezbedite sebi dobar posao nakon završetka školovanja. Uprkos krizi, domaći ICT sektor i dalje traži kvalitetne kadrove.

PCPress-187-content_08

Microsoft SQL Server 2012

Microsoft‑ova najmoćnija baza podataka, SQL Server, ovih dana je stigla u verziji 2012. Brojne edicije ovog paketa prilagođene su raznim potrebama, od besplatnih alata do izdanja za farme servera.

Pročitajte i:  Steam više ne podržava Windows 7 i Windows 8

PCPress-187-content_00

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,