BIZIT 2022

Asus predstavlja matične ploče sa čipsetom Intel 7 Series

PCPress.rs ImageOvom prilikom Asus nudi optimizovanu platformu za PC koja donosi najbolje performanse, najkompletnije povezivanje i potpuno prilagodljivo hlađenje

Asus je nedavno organizovao niz globalnih seminara, koji su iskorišćeni kao pozornica za predstavljanje nekoliko novih patentiranih tehnologija, koje će se pojaviti na Asus-ovim matičnim pločama koje koriste seriju čipsetova Intel 7. One uključuju inteligentne procesore sa tehnologijom SMART Digi + Power Control nove generacije za značajno poboljšanje performansi, Asus Wi-Fi GO! za poboljšano iskustvo pretraživanja koristeći bežičnu konekciju kao i Fan Xpert 2, funkciju koja omogućava najbolju kontrolu hlađenja ikada ponuđenu na matičnoj ploči.

 

Najnovija tehnologija za svaku desktop aplikaciju

Na pomenutom seminaru predstavljene su potpuno nove matične ploče iz Asus-ovog proslavljenog brenda ROG, uključujući i mikro ATX Maximus V Gene, kao i ojačana Sabertooth Z77 iz Asus-ovog TUF opsega. Maximus V Gene dolazi opremljena SupremeFX III audiom, upravljanje mrežnim saobraćajem obezbeđeno je putem Intel-ovog Ethernet-a i tehnologijom Asus GameFirst koja nam donosi lakše i bogatije igranje. Sa druge strane, Sabertooth Z77 karakteriše Thermal Armor, koji omogućava precizno hlađenje i nenadmašnu pouzdanost. Pored ovih ploča, serija Asus 7 pokriva širok spektar računarskih segmenata, uključujući workstation modele sa 4-way GeForce SLI i dual Intel Ethernet-om. Mini-ITX i H77, energetski efikasne matične ploče fokusirane su na multimediju, čime dolaze do izražaja Asus-ove i Intel-ove tehnologije zasnovane na PC sektoru kućnih bioskopa.

Pročitajte i:  ASUS laptopi za 2022. godinu predvode tržište uz najnovije Intel procesore

 

SMART Digi + Power Control i Dual Intelligent procesori za poboljšane performanse

Prvi u svetu Dual Intelligent procesori iz Asus-a donose čipove ugrađene na ploči, tj. u pitanju su TPU ili TurboV procesori, i EPU – Processing Unit. Na ovaj način poboljšane su performanse sistema uz uštedu energije kroz optimizovano upravljanje napajanjem. Dual Intelligent Processors 3 nadograđen je sa novom tehnologijom SMART Digi + Power Control koja se sastoji od više digitalnih naponskih kontrolera, koji omogućavaju izuzetno i precizno podešavanje CPU-a, iGPU-a i DRAM-a te isporučuje neophodnu energiju, sve to dok je u radu TPU procesor koji treba da poboljša performanse do punog potencijala.

 

PCPress.rs ImageZa dodatnu udobnost u radu, digitalno napajanje je takođe unapređeno optimizacijom performansi pomoću jednog klika, i sada uključuje profile Smart CPU Power Level, koji smanjuju potrošnju energije procesora do željnog napona samo jednim klikom. Nova arhitektura donosi i bolje hlađenje, tj. tiši računar. Nove matične ploče pažljivo su projektovane u skladu sa sledećom generacijom standarda Intel VRD 12.5 za napajanje, što će potrošačima pružiti najnovije od inovacija i mogućnosti.

 

Iako su povećanje performansi sistema i efikasnost uvek bili nosioci dizajna Asus-ovih matičnih ploča, uloženo je dosta truda i u poboljšanje hlađenja uvođenjem hardverskog Asus Fan Xpert-a 2, koji je omogućio bolje odvođenje toplote. Fan Auto Tuning Mode takođe je uključen, tj. skenira toplotne tačke pojedinačno kako bi otkrio njihove temperaturne vrednosti, te se broj obrtaja ventilatora redukuje automatski. Brzina ventilatora se može podesiti automatski ili ručno samo jednim klikom miša kako bi postigli optimalni balans hlađenja i smanjili nivo buke. Fan Xpert 2 takođe uključuje RPM Fixed Mode namenjen korisnicima koji žele da smanje nivo buke blizu 0dB, sa vrlo preciznom kontrolom brzine ventilatora ili totalnim isključenjem.

Pročitajte i:  Asus Zenbook 14X OLED Space Edition - Kosmos kao inspiracija

 

Asus Wi-Fi GO! za lakše i bogatije iskustvo pretraživanja

Kako je svestan da je udobnost najbitnija stavka u današnjem načinu života, a to se odnosi i na kućnu upotrebu računara, Asus je iskoristio seminare da predstavi novu tehnologiju Wi-Fi GO!, prilagođenu potrošačima kojima je na umu zabava, a koji očekuju lakše i opuštenije korisničko iskustvo. Kućna zabava postaće lakša sa Wi-Fi funkcijama kao što su DLNA striming, pomoću koje korisnici mogu uživati u sadržajima sa različitih uređaja. Funkcija Remote Desktop obezbeđuje pristup desktopu sa tableta ili smartphone-a koji će vam poslužiti kao daljinski upravljač, što donosi veću udobnost kreiranjem prenosive virtuelne radne površine. Wi – Fi GO! takođe može da pretvori vaš PC u ruter, sa svim ovim funkcijama u potpunosti integrisanim u all-in-one sistem.

 

Ugradnja nove serije čipseta Intel 7

Pored opisanih ekskluzivnih Asus-ovih funkcija, serija matičnih ploča Asus 7 uključuje Intel-ovu tehnologiju SMART Response, tehnologiju Intel Smart Connect, i tehnologiju Intel Rapid Start, a takođe je u osnovnoj verziji podržan i PCI Express 3.0. Kada se uzme u obzir sve predstavljeno na seminarima, ove funkcije u kompletu čine nove Asus-ove Z77 ploče trenutno najatraktivnijim na tržištu.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook 17 Fold - Savitljivo je u modi!

 

Specifikacije

 

Model

P8Z77-V DELUXE

P8Z77 WS

TUF SABERTOOTH Z77

ROG Maximus V GENE

CPU

LGA1155 socket for 3rd generation   Intel Core™ processor-based platforms and 2nd generation Core™   i7/i5/i3/Pentium/Celeron processors

Chipset

Intel Z77 Express Chipset

Digital power phase design

16+4+2 digital phase power design

16+4+2 digital phase power design

8+4+2 digital phase power design

8+4+2
ROG Extreme Engine Digi+ II

Memory

Dual channel, max 32GB DDR3

Dual channel, max 32GB, DDR3

Dual channel, max 32GB DDR3

Dual channel, max 32GB DDR3

Multi-GPU support

SLI™/CrossFireX™/ LucidLogix Virtu™ MVP

4-way SLI™/quad CrossFireX™
LucidLogix Virtu™ MVP

SLI™/CrossFireX™/ LucidLogix Virtu™ MVP

SLI™/CrossFireX™

Storage

4 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s, 2 x eSATA 6Gb/s

4 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s, 2 x eSATA 3Gb/s

4 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s, 2 x eSATA 6Gb/s

4 x SATA 6Gb/s, 2 x SATA 3Gb/s, 1 x eSATA 3Gb/s, 1 x mSATA 3Gb/s on   mPCIe Combo™

USB

8 x USB 3.0, 8 x USB 2.0

6 x USB 3.0, 9 x USB 2.0

6 x USB 3.0, 10 x USB 2.0

6 x USB 3.0, 8 x USB 2.0

Graphics output

DisplayPort/HDMI

DVI-I

DisplayPort/HDMI

DisplayPort/HDMI

 

*Specifikacije i karakteristike se mogu promeniti bez prethodnog obaveštenja. Posetite www.asus.com za više detalja.

 

Izvor: Asus

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,