BIZIT plus

PC Press #212 u prodaji

Na stranicama letnjeg dvobroja časopisa „PC“ čitaćete o Android aplikaciji za pristup sadržajima sa www.pcpress.rs i o novom sajtu pc.pcpress.rs. Odavno je bilo vreme za te novitete, ali stari sajt je nekako previše dobro funkcionisao da bismo požurili u razvoj novog… Ipak, pogledajte novi pc.pcpress.rs

PCPress-212-cover

Izdvajamo


PCPress-212-content-fotoLetnja foto-sinteza

Ako želite sami da izaberete foto-aparat, odvojte godišnji odmor za proučavanje raspoloživih modela i njihovih karakteristika. Videćete da ima aparata koji koštaju manje od deset hiljada dinara i prave bolje slike od telefona, a ima i onih koju koštaju kao odmor na Sejšelima, za četvoro. Poslužite se prečicom: pogledajte šta smo izabrali za vas, kupite kameru i… pravac na zasluženo letovanje!

IT brendovi vrede najviše

Google je i zvanično najuspešniji brend na svetu, a vodeću poziciju preuzeo je od Apple-a, koji i pored značajnog pada vrednosti nije otišao dalje od drugog mesta. Treći i četvrti su IBM i Microsoft, takođe IT kompanije. Zašto informatički giganti vrede više od svih ostalih?

Pametni divovi

Televizori su sve veći i pametniji, a LG u ovogodišnju seriju uvodi dodatne funkcije, primenjujući poseban operativni sistem WebOS. Isprobali smo LG 49UB850V i 47LB671V.

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

Prvi pogled


PCPress-212-content-TeslaToshiba Cloud TV

Tesla tablet

Prestigio Multiphone: Brzina i oštrina sa stilom

LG: Sjajni saputnici

APC: Vreme je za UPS

Adobe CC 2014: Novi modeli po staroj ceni

Z97 ploče

Uslužni programi

Capture – novo skladište vaših fotografija

Hit the Road, Geek!

Spakovali ste kostim, četkicu za zube i omiljeni probiotik i spremni ste da se otisnete u letnju avanturu. Ali, kakav biste vi to bili geek da pored notebook-a ili tableta ne ponesete i još poneki gedžet? Delovaćete pametno, što će vam na plaži punoj zgodnih starleta biti najjači adut. Evo naših predloga, a vi ako se još nečeg setite – ubacite u torbu…

PC.Biz


PCPress-212-content-bezbednostBezbednost elektronskog plaćanja

Sve je više načina na koje možete raspolagati svojim novcem, ali kako već to obično biva, gde su pare, tu su uvek i lopovi. Mnogi korisnici i dalje zaziru od elekronskog plaćanja, i nisu u pravu što to rade – sigurnost nikada ne može biti apsolutna, ali je trenutno bezbednost elektronskog novca u najmanju ruku jednaka ili veća od bezbednosti onog pravog, papirnog. Kakva nas budućnost očekuje u ovoj oblasti?

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

ENEL sigurna soba

GFI event manager: Sređeni dnevnici

Printec: Bezbednost IT sistema

Saga: Bezbednost podataka u finansijskim institucijama

Informatica Data Privacy

Acronis i KAV u virtuelizovanim sistemima

Snaga PAN firewall-a

Primenjeni BitLocker

Open C Team: CRM (r)evolucija

PCEdu


PCPress-212-content-edukacijaIT edukacija zaposlenih kao investicija

U postindustrijskim ekonomijama razvijenih zemalja tericijarni i kvartarni sektori ekonomije već decenijama generišu najveći deo društvenog proizvoda. Takva preraspodela čini da snaga informacije, računari i ljudski resursi postanu glavne okosnice privrede. Sve je očiglednije da zaposleni daju identitet svakoj kompaniji i da u se u njihovo profesionalno usavršavanje mora ulagati. Kakvo ulaganje će doneti najbolje rezultate?

ATC: IT kursevi kao ulog u budućnost

ITAcademy: Sve traženiji administratori mreža

Temeljno ukrojena IT edukacija

Arrow ECS Education: Obuka po meri korisnika

ECDL: Evopska potvrda poznavanja rada na računaru

Programski jezik Swift

 

Iz prakse


PCPress-212-content-sajtNaš novi sajt

Sredinom juna aktiviran je novi sajt našeg časopisa na adresi pc.pcpress.rs. Kako je tekao proces uklapanja postojećih sadržaja u moderno okruženje i šta smo naučili useljavajući se u svoj digitalni dom sledeće generacije?

Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!

QNAP u našoj mreži

Forenzika i bezbednost

Komunikacije


PCPress-212-content-ddosSajtovi na udaru

Poslednjih nedelja mediji u Srbiji su se često bavili napadima na domaće sajtove koji su, kako je izgledalo, dolazili iz čitavog sveta. Kako zapravo funkcionišu ti napadi i kakve su nam šanse da se od njih zaštitimo? Za savete smo pitali stručnjake Mainstream-a, najvećeg domaćeg Web hosting provajdera

Pod oštrim okom kamere

Tehnovizija


PCPress-212-content-tehnovizijaKvantna teleportacija

Ideja o teleportaciji, trenutnom premeštanju objekta s jednog mesta na drugo, potiče još od nastanka civilizacije, a porodični termin je postala nakon TV serije "Zvezdane staze". Posle nedavnih otkrića holandskih naučnika, za korak smo bliži ovakvoj "sablasnoj akciji na daljinu". Još samo da pređemo put od teleportacije jednog kubita informacija do teleportacije čoveka…

Smena generacija u foto-industriji

PCPress-212-content

Facebook komentari:

2 thoughts on “PC Press #212 u prodaji

  • 16. 07. 2014. at 13:17
    Permalink

    Konačno mobilna aplikacija.. Izgleda moderno i pregledno. Lepo bi bilo da ovde date na čitanje makar uvodnik iz pcpresa..

Comments are closed.