Top50 2023

PC Press: broj 159 od 28. septembra u prodaji

PCPress-159-cover Oktobar je mesec koji označava početak sezone. Oktobarski “signali” pokazaće nam da li se tržište vraća u normalu ili ćemo i dalje da “forsiramo krizu”…

I dok se pitamo da li (i za koga) ima smisla praviti naše uobičajene velike godišnje tržine preglede, uočavamo da zanimljivih tema ima mnogo više nego što smo pretpostavljali.

ICT (na sreću) nije samo “komad hardvera” – sve češće i sve glasnije kupci zahtevaju da se “gvožđurija stavi u pogon” i da se koristi da bi nam olakšala ili ulepšala život.

Prodaja usluga i servisa doneće i novu dimenziju ICT tržištu, a slogan “let’s have IT” biće zamenjen već poznatom parafrazom na Nike slogan “let’s do IT”. Sve što smo kupili ili kupujemo, treba staviti u pogon i iskoristiti na pravi način, a to možemo samo uz pomoć dodatnih usluga i znanja. Na kraju – ne trče patike nego čovek (mada dobre patike mogu da budu velika pomoć u trčanju).

PC Press 159 je mali, ali možda značajan korak u tom smeru… 

Pročitajte i:  ASUS ROG Ally: Nova mladost ručnih gejming konzola

PCPress-159-content

Moćna 3D vizija Filip Majkić

Monitori i televizori za gledanje pravih 3D sadržaja već su dostupni, a uz njih i svi potrebni dodaci. Da li je vreme za takvu zabavu? Vaš novčanik će to najbolje proceniti, ali iskušenje je veliko: isprobali smo GeForce 3D Vision.

Nova slika za novi TV Dejan Ristanović

Kupca LCD, LED ili plazma ekrana koji priključi svoju skupo plaćenu “igračku” na klasičnu kablovsku televiziju čeka razočarenje – slika je grozna. Zato uz televizor treba promeniti i televiziju tj. analognu zameniti digitalnom. Glavni kandidati su SBB D3 i IPTV Telekoma Srbija.

Radost džepnog Interneta Voja Gašić

Godinama čekate “vademecum Internet” koji će uvek biti sa vama, dostupan i dovoljno brz za vaše prohteve? Odnedavno je raspoloživ, a nude ga operateri mobilne telefonije. Čija je ponuda pravi izbor za vas?

Sony u netbook svetu Branko Nikitović, Jovan Marić

Svojim prvim netbook modelima Vaio W i Vaio P Sony, sasvim očekivano, kreće od najviše klase i onda vadi nekoliko asova iz rukava. Ostaje samo da odlučite koliko grama želite da nosite i koliko želite da ih platite…

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima

Gigaherc u telefonu Marko Savković

I pored velikog broja novih modela telefona predstavljenih letos, jesen je još interesantnija. Pred nama se nalaze novi uređaji, a njihovi procesori dostižu gigaherc…

Windows server u firmi Vladimir Cerić

Iako je već neko vreme na tržištu, Windows Server 2008 nije još osvojio svoje mesto na serverima u kompanijama širom Srbije. Analiziramo ključne prednosti koje je donela verzija 2008 – vredi li konačno napustiti proverenu kombinaciju Windows XP/Windows Server 2003 R2?

Delphi 2010: priča se nastavlja Jovan Bulajić

Posle nekoliko burnih godina, Delphi je uspeo da održi svoje mesto na tržištu razvojnih alata, a nova verzija je došla u očekivano vreme. Delphi 2010 nudi solidnu listu mogućnosti, ali i ostavlja mesta za poboljšanja…

Matematika i DTP Bojan Stojanović

Prelom teksta sa matematičkim formulama je izazov, i pored mnoštva softverskih alata namenjenih ovom zadatku. Da li je TeX prevaziđen i kako se sa matematikom snalaze Microsoft Word i Adobe InDesign?

Hardver

Sonim XP1/XP3: Neuništivi telefoni Aleksandar Veljković

Samsung: Ušteda u crno-belom svetu Nebojša Rašković

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 Ultra – Savršen spoj dizajna i snage

TP Link: Inventar za vaš rack Slobodan R. Ljubišić

Plantronics BT slušalice Mladen Mijatović

Peta dimenzija DVD-a Nadežda Veljković

Review uređuje Voja Gašić

Asus eeePC seashell Filip Majkić

Logitech miševi za staklene podloge Nebojša Rašković

LG: Konačno jeftin LED monitor Bojan Stanojević

Bez kablova, u boji Nebojša Rašković

PC PIX uređuje Aleksandar Veljković

Samsung ST 1000 Aleksandar Veljković

PC@Home uređuje Filip Majkić

Softver

ArchCAD 13 Đorđe Grujić

Deseta Opera Filip Majkić

QlikView: Poslovno izveštavanje Marko Herman

Kaspersky 2010 Aleksandar Rakić

Uslužni programi Jovan Bulajić

Veritas: Multiplatformsko skladište Marko Herman

Proširite UniDocs Marko Herman

Rubrike

Vesti

Prefiks bez značaja

Ko je ispao iz kamiona

Svemirski pionir

Access bajtovi

DTP Bajtovi

Office bajtovi

Odabrani bajtovi

Vedra strana

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,