PC Press: broj 161 od 27. novembra u prodaji

PCPress-161-cover Sinergija 09 je završena, Windows 7 nam je ostao… I kao da čezne da se skrasi na našim kompjuterima. Ali u prošlom broju pregledasmo 39 notebook-a iz ekonomske klase, a Windows (bilo koji) našao se na svega četiri modela. Nešto bolju situaciju smo zatekli u ovom broju, gde je na 37 skupljih notebook-a Windows bio instaliran na 16 modela.

Odakle onda na www.pcpress.info 96,35% posetilaca koji koriste Windows? Neke druge statistike pokazuju da je na skoro četiri od pet (80%) računara nepravilno instaliran Windows. Stavimo na stranu činjenicu da se uglavnom radi o nelicenciranim instalacijama, jer ne želim da ulazim u poslovne odnose između vas i Microsoft-a. Porazno je to što se radi o neispravnim i neveštim instalacijama zbog kojih računar ne može da koristi sve potencijale, vuče se, štuca i podriguje.

Pored skupih notebook-a, u PC Press-u 161 naći ćete i jeftinije (ali zaista dobre) stone računare (ne plašite se, ni jedan nema Windows :)), Amazon Kindle elektronski čitač, LG televizor u koji možete da “ubodete” USB stik sa MKV filmom, Nikon fotoaparat sa ugrađenim projektorom, Photoshop za kućne korisnike, neizbežne “roze” strane sa zanimljivim predlozima za novogodišnje poklone i pregršt drugih tema.

Pročitajte i:  Windows 10: Vraća se jedna od najpopularnijih Windows 95 funkcija

Poslovne teme ćemo preskočiti. Koga još zanima kako Twitter može korisno da se upotrebi u poslovanju ili kako možete brzo rešiti mnoge administrativne probleme novim uslugama i servisima koje pruža Privredna komora Srbije. I ko još uopšte nešto radi kad su nam lepo objasnili da nas oporavak čeka tek u 2011. godini?…


PCPress-161-content

(I)racionalni luksuz Bojan Stanojević

U prošlom broju predstavili smo prenosive računare ekonomske klase, a sada će biti više uzbuđenja, jer gornje granice cena za modele koje ovom prilikom prikazujemo – nema! Pogledajmo šta sve proizvođači mogu da ponude korisnicima koji ne pristaju na kompromise…

PCPress-161-content01 Desktop za malo novca Filip Majkić

Desktop računari su i dalje vrlo popularni, ali su kupci sve manje spremni da odvoje puno para za njih. Isprobali smo konfiguracije pristupačnih cena iz domaćih prodavnica…

PCPress-161-content02 Sedam priča o Windows-u Voja Gašić

Windows 7 je stigao, želite da ga isprobate ali niste sigurni kako prebroditi aktivaciju i prvo pokretanje? Koju verziju imate a koju možete da aktivirate? Pripremili smo za vas prvih nekoliko trikova novog Windows-a.

Pročitajte i:  Japansko ugostiteljstvo: Hotelska soba sa simulatorom za letenje

PCPress-161-content03 Kindle u Srbiji Zoran Koš

Amazon Kindle, zamane za klasičnu knjigu, odnedavno je upotrebljiv u Evropi, u koju ovoga puta spada i Srbija. Može li elektronsko mastilo zaista da zameni knjigu, kako u Kindle učitati sopstvene tekstove i koliko sve to košta?

PCPress-161-content04 Više od televizora Aleksandar Veljković

Navikli smo da LCD televizori stalno donose dodatne funkcije, ali nova generacija proizvoda iz LG-ja pretvara TV u nezavisan multimedijalni centar, šireći konektivnost na Bluetooth i USB. Isprobali smo LG 42SL8500.

PCPress-161-content05 Nikon S1000 pj: Aparat i projektor Aleksandar Veljković

S1000 pj donosi nešto novo: u minijaturni fotoaparat ugrađen je i projektor. Sasvim je dovoljan za brz prikaz fotografija prijateljima, a zanimalo nas je i može li mu se poveriti i neka ozbiljnija uloga…

PCPress-161-content06 Malolitražni Photoshop Bojan Stojanović

Photoshop Elements 8 je pojednostavljena verzija moćnog Photoshop-a: dobili smo jeftin, ali i dalje snažan alat koji će zadovoljiti potrebe većine vlasnika digitalnih fotoaparata.

PCPress-161-content07 Servisi u Komori Boris Stanojević

Dosadilo vam je da idete do raznih ministarstava i čekate u redu da biste prijavili i odjavili radnike, predali poresku prijavu ili obavili neki drugi administrativni posao? Sada mnogo toga možete obaviti i online!

Pročitajte i:  Microsoft priznao da ažuriranja ponovo utiču na rad Windows 10 računara

Hardver

Tiha struja Žarko Gojković

Pametnija planeta Nadežda Veljković

Review uređuje Voja Gašić

Štamparija na točkovima Slađana Radivojević

Pristupačni Blu-ray Branislav Bubanja

Nepodnošljiva lakoća šerovanja Mladen Mijatović

Philips sa svetlećim okvirom Aleksandar Veljković

PC PIX uređuje Aleksandar Veljković

Nikon D3000: Jeftini DSLR Aleksandar Veljković

Samsung WB-1000 Aleksandar Veljković

Pink strane Ana Maksimović i Aleksandra Šakić

Softver

Projektovanje postrojenja Dejan Stelkić

Sjajna GZvezda Aleksandar Rakić

SharePoint u firmi Dragan Jevtić

U mreži antivirusa Kristijan Lazić

Uslužni programi Jovan Bulajić

Twitter kao poslovni alat Marko Herman

Komunikacije

Vip Android izazov Marko Savković

Rubrike

  • Vesti
  • IT: Investicija ili trošak
  • Access bajtovi
  • Odabrani bajtovi
  • Office bajtovi
  • Vedra strana
Facebook komentari:

SBB

5G 2019
Tagovi: , , , , , , , , ,