PC Press: broj 161 od 27. novembra u prodaji

PCPress-161-cover Sinergija 09 je završena, Windows 7 nam je ostao… I kao da čezne da se skrasi na našim kompjuterima. Ali u prošlom broju pregledasmo 39 notebook-a iz ekonomske klase, a Windows (bilo koji) našao se na svega četiri modela. Nešto bolju situaciju smo zatekli u ovom broju, gde je na 37 skupljih notebook-a Windows bio instaliran na 16 modela.

Odakle onda na www.pcpress.info 96,35% posetilaca koji koriste Windows? Neke druge statistike pokazuju da je na skoro četiri od pet (80%) računara nepravilno instaliran Windows. Stavimo na stranu činjenicu da se uglavnom radi o nelicenciranim instalacijama, jer ne želim da ulazim u poslovne odnose između vas i Microsoft-a. Porazno je to što se radi o neispravnim i neveštim instalacijama zbog kojih računar ne može da koristi sve potencijale, vuče se, štuca i podriguje.

Pored skupih notebook-a, u PC Press-u 161 naći ćete i jeftinije (ali zaista dobre) stone računare (ne plašite se, ni jedan nema Windows :)), Amazon Kindle elektronski čitač, LG televizor u koji možete da “ubodete” USB stik sa MKV filmom, Nikon fotoaparat sa ugrađenim projektorom, Photoshop za kućne korisnike, neizbežne “roze” strane sa zanimljivim predlozima za novogodišnje poklone i pregršt drugih tema.

Pročitajte i:  ASUS predstavio ASUS Vivobook S 15, prvi Copilot+ PC sa Windows 11 AI podrškom

Poslovne teme ćemo preskočiti. Koga još zanima kako Twitter može korisno da se upotrebi u poslovanju ili kako možete brzo rešiti mnoge administrativne probleme novim uslugama i servisima koje pruža Privredna komora Srbije. I ko još uopšte nešto radi kad su nam lepo objasnili da nas oporavak čeka tek u 2011. godini?…


PCPress-161-content

(I)racionalni luksuz Bojan Stanojević

U prošlom broju predstavili smo prenosive računare ekonomske klase, a sada će biti više uzbuđenja, jer gornje granice cena za modele koje ovom prilikom prikazujemo – nema! Pogledajmo šta sve proizvođači mogu da ponude korisnicima koji ne pristaju na kompromise…

PCPress-161-content01 Desktop za malo novca Filip Majkić

Desktop računari su i dalje vrlo popularni, ali su kupci sve manje spremni da odvoje puno para za njih. Isprobali smo konfiguracije pristupačnih cena iz domaćih prodavnica…

PCPress-161-content02 Sedam priča o Windows-u Voja Gašić

Windows 7 je stigao, želite da ga isprobate ali niste sigurni kako prebroditi aktivaciju i prvo pokretanje? Koju verziju imate a koju možete da aktivirate? Pripremili smo za vas prvih nekoliko trikova novog Windows-a.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

PCPress-161-content03 Kindle u Srbiji Zoran Koš

Amazon Kindle, zamane za klasičnu knjigu, odnedavno je upotrebljiv u Evropi, u koju ovoga puta spada i Srbija. Može li elektronsko mastilo zaista da zameni knjigu, kako u Kindle učitati sopstvene tekstove i koliko sve to košta?

PCPress-161-content04 Više od televizora Aleksandar Veljković

Navikli smo da LCD televizori stalno donose dodatne funkcije, ali nova generacija proizvoda iz LG-ja pretvara TV u nezavisan multimedijalni centar, šireći konektivnost na Bluetooth i USB. Isprobali smo LG 42SL8500.

PCPress-161-content05 Nikon S1000 pj: Aparat i projektor Aleksandar Veljković

S1000 pj donosi nešto novo: u minijaturni fotoaparat ugrađen je i projektor. Sasvim je dovoljan za brz prikaz fotografija prijateljima, a zanimalo nas je i može li mu se poveriti i neka ozbiljnija uloga…

PCPress-161-content06 Malolitražni Photoshop Bojan Stojanović

Photoshop Elements 8 je pojednostavljena verzija moćnog Photoshop-a: dobili smo jeftin, ali i dalje snažan alat koji će zadovoljiti potrebe većine vlasnika digitalnih fotoaparata.

PCPress-161-content07 Servisi u Komori Boris Stanojević

Dosadilo vam je da idete do raznih ministarstava i čekate u redu da biste prijavili i odjavili radnike, predali poresku prijavu ili obavili neki drugi administrativni posao? Sada mnogo toga možete obaviti i online!

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Hardver

Tiha struja Žarko Gojković

Pametnija planeta Nadežda Veljković

Review uređuje Voja Gašić

Štamparija na točkovima Slađana Radivojević

Pristupačni Blu-ray Branislav Bubanja

Nepodnošljiva lakoća šerovanja Mladen Mijatović

Philips sa svetlećim okvirom Aleksandar Veljković

PC PIX uređuje Aleksandar Veljković

Nikon D3000: Jeftini DSLR Aleksandar Veljković

Samsung WB-1000 Aleksandar Veljković

Pink strane Ana Maksimović i Aleksandra Šakić

Softver

Projektovanje postrojenja Dejan Stelkić

Sjajna GZvezda Aleksandar Rakić

SharePoint u firmi Dragan Jevtić

U mreži antivirusa Kristijan Lazić

Uslužni programi Jovan Bulajić

Twitter kao poslovni alat Marko Herman

Komunikacije

Vip Android izazov Marko Savković

Rubrike

  • Vesti
  • IT: Investicija ili trošak
  • Access bajtovi
  • Odabrani bajtovi
  • Office bajtovi
  • Vedra strana
Facebook komentari: